Biserică scoasă la licitație. Caz unic în România

Nicolae Ionescu / 04 Martie 2019 / 18:44 Salveaza PDF Comentarii

O biserica din județul Constanța urmează să fie scoasă la licitație. Cazul este unic în România.

Parohia Bugeac, comuna Ostrov, ar urma să fie executată silit la cererea unei firme din Constanţa, pentru recuperarea unei datorii în valoare de 350.000 de lei, constatată printr-o decizie definitivă a instanţei, măsura de executare fiind considerată ilegală de Arhiepiscopia Tomisului.

Licitaţia pentru vânzarea bisericii din satul Bugeac a fost stabilită pentru data de 3 aprilie, preţul la care a fost evaluat lăcaşul de cult fiind de 423.000 de lei.

Citește și: Protest anti-Dragnea. S-a schimbat locația

 

"Arhiepiscopia Tomisului încearcă o mediere"

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, conform legislaţiei în vigoare, o biserică nu poate face obiectul unei licitaţii publice, reprezentanţii arhiepiscopiei încercând să medieze litigiul dintre Parohia Bugeac şi constructor, în vederea găsirii de soluţii privind datoria existentă.

"Arhiepiscopia Tomisului încearcă o mediere între Parohia Bugeac şi constructor, pentru a găsi soluţii de stingere a datoriei. Oricum, o biserică nu poate face obiectul unei licitaţii publice, conform legislaţiei din România. Bisericile sunt sacre şi nu pot fi supuse executării, nu pot face obiectul tranzacţionărilor", a spus Tănăsescu.

Lucrările de refacere a bisericii din Bugeac, construită în anul 1863, au început în 2009 şi au fost finalizate în urmă cu circa doi ani.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28