Biserica nu se opune construirii moscheii în București

Crişan Andreescu / 02 ian 2017 / 07:36 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat într-o emisiune la Digi 24, că Patriarhia Română nu se opune ridicării unei moschei la Bucureşti. Acesta a spus că este vorba despre un lăcaş de cult recunoscut de stat şi că a primit asigurări că nu va fi un centru de pregătire al unor lideri islamici.

"Patriarhia nu se opune construirii unui lăcaş de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Ar fi o contradicţie de termeni. Problema ridicării moscheii nu are legătură strict cu biserica, şi nici măcar implicit, ci cu Guvernul, care dă aprobările. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte că e vorba de o moschee mai mare decât cea dintr-un oraş de provincie, şi că nu e vorba de un centru de pregătire a unor lideri islamici", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

[citeste si]

Planul Urbanistic Zonal urmează să fie supus dezbaterii publice, iar competenţa asigurării dezbaterii publice şi realizării procedurii de consultare a populaţiei revine structurilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

După ce municipalitatea va aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul construcţiei urmează să solicite Primăriei Sectorului 1 eliberarea unei autorizaţii de construire.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26