Bilanțul deceselor soldaților ruși din Ucraina este similar cu cel al războiului din Afganistan

Sursă foto: Pexels (Somchai Kongkamsri)
Sursă foto: Pexels (Somchai Kongkamsri)

Ministrul britanic al Apărării a afirmat că bilanțul deceselor armatei ruse în războiul din Ucraina l-ar egala pe cel al războiului din Afganistan. 

Rusia ar fi suferit pierderi însemnate în primele trei luni ale războiului din Ucraina, bilanțul morților fiind similar cu cel al războiului din Afganistan purtat de Uniunea Sovietică. 

"O combinație de tactici slabe la nivel scăzut, o acoperire aeriană limitată, o lipsă de flexibilitate și o abordare de comandă pregătită să consolideze eșecul și greșelile repetate a dus la această rată ridicată a victimelor, care continuă să crească în ofensiva din Donbas", a declarat ministerul într-o actualizare a informațiilor, scrie Mediafax. 

Marți se împlinesc trei luni de când Rusia și-a lansat asaltul asupra Ucrainei, la 24 februarie. Invazia sovietică în Afganistan a durat din decembrie 1979 până în februarie 1989. Bilanțul oficial al morților sovietici în timpul războiului din Afganistan a fost de aproximativ 15.000 de soldați. În martie, înalți oficiali NATO au estimat că până la 15.000 de soldați ruși ar fi fost uciși în Ucraina doar într-o singură lună.

Ucraina exclude concesiile făcute Moscovei

Ucraina a exclus o încetare a focului sau orice concesii teritoriale către Moscova, în timp ce Rusia și-a intensificat atacul în estul și sudul țării, lovind regiunile Donbas și Mykolaiv cu atacuri aeriene și focuri de artilerie, scrie Reuters, conform Mediafax. 

Poziția Kievului a devenit din ce în ce mai intransigentă în ultimele săptămâni, pe măsură ce Rusia a înregistrat eșecuri militare, în timp ce oficialii ucraineni au devenit tot mai îngrijorați că ar putea fi presați să sacrifice terenuri pentru un acord de pace.

"Războiul trebuie să se încheie cu restabilirea completă a integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei", a declarat duminică, într-o postare pe Twitter, Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean. Citește continuarea AICI

Josep Borrell a anunțat epuizarea stocurilor militare ale UE din cauza asistenței acordate Ucrainei

Ajutorul militar pe care UE îl oferă Ucrainei a dus la epuizarea stocurilor de arme din Uniunea Europeană, a declarat duminică șeful diplomației UE, Josep Borrell, într-o postare pe blogul său, scrie Republic World.

„Epuizarea stocurilor rezultată din sprijinul militar pe care îl oferim Ucrainei este cel mai evident exemplu al slăbiciunilor noastre.”, a scris Borrell. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel