Bihor: Ambasadorul SUA a vizitat, două zile, ecodestinaţia de turism Piatra Craiului

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, Hans Klemm, s-a aflat, în 22 şi 23 iulie, în Pădurea Craiului, una din cele şapte destinaţii de ecoturism din cadrul reţelei naţionale de ecodestinaţii ale României. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD), ONG-ul care administrează aria protejată, diplomatul a vizitat câteva ateliere de meşteşuguri din Drăgoteni (Remetea) şi Roşia şi a fost impresionat de tehnicile tradiţionale de încondeiere a ouălor de Paşti şi olărit.

Pentru a cunoaşte mai bine oferta ecoturistică a zonei şi provocările cu care ea se confruntă, Klemm a străbătut la pas împrejurimile comunei Roşia, punctul de plecare al unor trasee de drumeţie şi cicloturism, descoperind Cheile Cuţilor şi cătunul Runcuri. Preşedintele CAPDD, Paul Iacobaş, a declarat, pentru AGERPRES, că ambasadorul SUA s-a arătat încântat atât de oameni, cât şi de locuri.

'A fost o mare onoare pentru noi să îl însoţim pe domnul ambasador în periplul său prin satele Pădurii Craiului şi să împărtăşim cu domnia sa valorile şi spiritul acestor locuri. Discuţiile purtate de domnul ambasador cu actorii locali implicaţi în dezvoltarea turistică a zonei şi feedback-ul pozitiv primit sunt un imbold pentru a continua această muncă, convinşi că Pădurea Craiului a devenit în ultimii ani, şi datorită nouă, un loc mai bun în care să trăieşti şi un loc mai bun de vizitat', a precizat Paul Iacobaş.

Managementul destinaţiei Pădurea Craiului este asigurat de CAPDD Bihor, cu sprijin financiar al Programului Green Entrepreneurship - Dezvoltarea Destinaţiilor de Ecoturism din România, un program comun al Romanian-American Foundation (Ambasada SUA fiind membru în board-ul de conducere al fundaţiei) şi Fundaţia pentru Parteneriat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel