Biden, răspuns la amenințările lui Putin: America este pe deplin pregătită

Sursa foto: Facebook Joe Biden
Sursa foto: Facebook Joe Biden

Președintele american Joe Biden a reacționat după discursul lui Vladimir Putin, după ce a anexat patru regiuni din Ucraina.

Preşedintele Joe Biden a avertizat Rusia că Statele Unite nu vor fi intimidate de ameninţări după ce Vladimir Putin a declarat anexarea a patru regiuni ocupate din Ucraina. Preşedintele Biden a condamnat "cuvintele şi ameninţările nesăbuite" ale omologului său rus, dar a adăugat că Putin "nu ne va speria".

"America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi", a spus Biden la Casa Albă. Apoi s-a adresat direct liderului rus, afirmând că "America este pe deplin pregătită, împreună cu aliaţii noştri, să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO".

La scurt timp după, cel mai înalt oficial al securităţii naţionale al lui Biden a declarat că există un risc ca Moscova să recurgă la arme nucleare, dar nu pare că ameninţarea este iminentă. 

Citește și:

Mircea Geoană, mesaj pentru români după amenințările lui Putin / video

Rusia a declarat, vineri, patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său, a anunţat într-un discurs preşedintele rus Vladimir Putin, care a semnat împreună cu liderii acelor provincii tratatele de alipire a lor la Federaţia Rusă şi a cerut Ucrainei să înceteze imediat ostilităţile şi să revină la masa tratativelor.

„Referendumurile trucate nu au nicio legitimitate și încalcă în mod flagrant Carta Națiunilor Unite. O anexare a unui teritoriu atât de extins nu a mai fost încercată în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace. Liderii NATO, conducerea NATO, comunitatea internațională nu recunosc și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a acestor teritorii de către Federația Rusia”, a spus Mircea Geoană, secretarul General Adjunct al NATO.

De asemenea, a mai zis: „Acţiunile preşedintelui Putin din aceste zile marchează o nouă escaladare în războiul său împotriva Ucrainei şi împotriva Vestului democratic. O retorică politică periculoasă pe care o condamnăm cu tărie!”

„Țin să precizez, pentru opinia publică de acasă și pentru comunitățile românești din țară și din străinătate, că în acest moment nu avem informații care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei, suntem, evident, vigilenți, dar vreau să fac această precizare pentru cei de acasă”, a spus Mircea Geoană. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel