Berea Bucegi a lansat programul "Meserii pentru România"

„Meserii pentru România" este un program susținut de berea Bucegi care are ca scop susținerea a trei școli postliceale în vederea formării meseriașilor de mâine. 

„Meserii pentru România" reprezintă primul proiect în cadrul platformei cu același nume susținut de berea Bucegi.

Programul va susține  școlile postliceale care contribuie la educația formală a „gulerelor albastre" și a fost creat ca urmare a celui mai recent studiu despre statutul meseriilor în România.

Potrivit studiului, peste 53% dintre tinerii între 18 și 24 ani s-ar orienta către meserii, 71% dintre ei crezând că o meserie se învață cel mai bine la școală. „Prin proiectul «Meserii pentru România», reamintim românilor importanța pe care meseriile și meseriașii buni o au pentru dezvoltarea societății. Vrem să îi încurajăm și susținem pe tinerii de astăzi care s-ar orienta către o meserie, chiar dacă așa-zisa categorie a «gulerelor albastre» nu intră în topul profesiilor respectate de români", afirmă Narcis Horhoianu, Director de Marketing HEINEKEN România, compania care are în portofoliu berea Bucegi.

În urma studiului s-a constatat că principalele meserii pentru care optează tinerii sunt cele de conducători auto, mecanic, vânzător, dar și pentru cea de artist.

Citește și: HEINEKEN, investiții de milioane în patru orașe din România

La ora actuală, muncitorii sunt foarte căutați pe piața muncii: peste 15.000 slujbe scoase la concurs de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă se adresează celor cu studii medii și profesionale. Cu toate acestea, muncitorii necalificați au o pondere mare în rândul populației, fiind a 3-a cea mai frecventă ocupație, după agricultori și vânzători, potrivit studiului „Meserii pentru Romania" .

În cadrul programului, trei școli postliceale sau licee cu clasa a XIII-a vor fi finanțate în cadrul programului „Meserii pentru România".

Programul este implementat în colaborare cu organizația non-guvernamentală Junior Achievement și se adresează claselor cu tineri peste 18 ani. Trei dintre aceste școli vor primi, în urma unui concurs de proiecte, finanțare din partea Bucegi în valoare de 97.500 de lei, pentru fiecare dintre proiectele câștigătoare.

Vezi AICI studiul "Meserii pentru România, realizat de D&D Research şi comandat de Bucegi

De asemenea, li se acordă șansa să-și doteze atelierele profesionale sau să investească în materiale didactice. Sunt o opțiune viabilă pentru tinerii care nu urmează o facultate. Proiectul are și o componentă educațională, echipele participante putând să realizeze proiecte de colaborare cu mediul de afaceri.

Cum se va desfășura programul

În perioada 22 septembrie - 17 octombrie 2014, se pot înscrie pe platforma www.meseriipentruromania.jaromania.org, cu unul sau mai multe proiecte care au scopul de a crește calitatea actului educațional.

Juriul va evalua aplicațiile în perioada 20-26 octombrie 2014, iar cei trei câștigători vor fi anunțați în intervalul 27-31 octombrie. Proiectele vor fi implementate în școli, în perioada 31 octombrie-17 noiembrie, cu ajutorul organizației Junior Achievement.

Regulamentul concursului și alte detalii legate de acest proiect pot fi consultate pe site-ul: www.meseriipentruromania.ro.

Despre Bucegi®

Cu o istorie interesantă începută în anii '80, Bucegi® este în prezent cea mai consumată bere la sticlă de 2.5l din România (Nielsen România, RMS 2014). Berea Bucegi® a luat naștere odată cu decizia de a produce o bere care să concureze cu cele din import. Produsă prima dată la Constanța și Craiova și apoi în toate fabricile de stat, berea Bucegi® este prima bere pasteurizată din România, cu distribuție națională. De trei decenii este unul dintre companionii iubitorilor de bere, oferind consumatorilor ambalaje variate printr-un portofoliu complex: sticla PET de 2.5L, sticla PET de 1L, sticla de 0.5L, doza de 0.5L.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel