Benalla, colaboratorul lui Macron, inculpat oficial

 Parchetul din Paris a anunţat duminică inculparea lui Alexandre Benalla, colaborator al preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, pentru violenţe împotriva protestatarilor, la manifestaţiile de 1 Mai, informează AFP. 

Alături de Benalla au fost acuzaţi şi puşi sub control judiciar alţi patru suspecţi, printre care Vincent Crase, angajat al partidului prezidenţial La République En Marche! (LREM). Ceilalţi trei inculpaţi sunt poliţişti care i-au transmis lui Benalla înregistrări ale camerelor de securitate; ei fuseseră deja suspendaţi pentru încălcarea secretului profesional şi pentru deturnarea imaginilor unui sistem de protecţie video. 

Au fost filmați 

Benalla ceruse să însoţească poliţia în calitate de observator la manifestaţii; atât el, cât şi bodyguardul Crase au fost filmaţi în timp ce loveau protestatarii. 

Akexandre Benalla, jandarm în rezervă, fost membru al forţelor de ordine în mandatul preşedintelui socialist Francois Hollande, a fost destituit din motive profesionale. Ulterior, a făcut parte din garda lui Macron în campania electorală, iar după victoria acestuia în alegeri, a ajuns adjunct al şefului de cabinet al preşedintelui. Vineri, după izbucnirea scandalului, preşedinţia franceză a anunţat că Benalla a fost concediat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel