BEC își suspendă activitatea până la pronunțarea hotărârii CC

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat sâmbătă că îşi suspendă activitatea până la data pronunţării hotărârii Curţii Constituţionale. După actualizarea listelor BEC se va reunit şi va reîncepe activitatea.  

”Având în vedere dispoziţiile art. 23 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului şi comunicatele emise de Curtea Constituţională la datele de 2 august 2012 şi 3 august 2012, Biroul Electoral Central a adoptat, astăzi, 4 august 2012, Hotărârea nr. 49/H/BEC2012/RD privind suspendarea activităţii birourilor şi oficiilor electorale constituite la referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României din 29 iulie 2012”, se precizează în comunicatul BEC.

Plenul Curţii Constituţionale a României (CCR) a decis, vineri, în temeiul art.3, art.14 şi art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi al art.153 din Codul de procedură civilă, preschimbarea termenului de dezbateri cu referire la referendumului pentru demiterea preşedintelui României de la data de 12 septembrie la 31 august, ţinând seama de termenul acordat Guvernului pentru transmiterea listelor electorale permanente actualizate, dar şi în vederea asigurării soluţionării cauzei în cel mai scurt timp. Vineri, președintele suspendat Traian Basescu a susținut că solicitarea Curții Constituționale de actualizare a listelor electorale până la data de 29 iulie este împotriva legii, însă a adăugat că această decizie trebuie respectată.

Conform MEDIAFAX, amânarea deciziei privind referendumul a survenit datelor contradictorii transmise Curţii Constituționale în datele de 1 şi 2 august de către Serviciul de Evidenţă a Populaţiei al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Preşedintele BEC, Gabriela Bogasiu, a anunţat că miercuri dimineaţă a fost semnat de către membrii Biroului procesul-verbal privind rezultatele finale ale referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, de 18.292.464, au participat la 8.459.053 numărul cetățenilor cu drept de vot s-au prezentat la urne, reprezentând 46,24%. Dintre aceștia, 87,52% au votat DA pentru demitere, iar 11,15%  au fost împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel