Batoane cu semințe și ciocolată. Rețeta actriței Gwyneth Paltrow, UȘOR de făcut acasă

caju
caju

Batoane cu semințe și ciocolată! Caju le va da o savoare nemaipomenită. Da, le puteți face și dumneavoastră acasă într-un mod foarte simplu.

Semințele de caju sunt foarte sănătoase: conțin calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu. Reprezintă o importantă sursă de fier, 30g caju asigurând 2 miligrame din acest mineral (ca reper, o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame iar un bărbat de 8,7 miligrame). Ajută la consolidarea osaturii, la funcționarea corectă a nervilor / mușchilor și la o tensiune arterială optimă? De asemenea, alungă depresia și anxietatea, reglează somnul și îți protejează ochii de razele ultra-violete?

Actrița Gwyneth Paltrow, în cartea ei de bucate, ne prezintă o rețetă delicioasă în care putem pune caju și migdalele. Este vorba despre batoane cu semințe și ciocolată pe care le poți prepara cu ușurință acasă.


Ingrediente:


1 cană caju crud


½ cană migdale


½ cană curmale


½ cană unt de arahide


¼ cană sirop de arțar


¼ cană miere


½ cană făină de cocos


½ cană de fulgi de cocos


½ lingură de extract de vanilie


¼ lingură scorțișoară măcinată


1½ cană cu chipsuri de cacao pentru copt (60% cacao)


1½ lingură ulei de cocos


Mod preparare:


Pregătește o tavă, acopera cu folie de aluminu și unge-o cu puțin ulei de cocos. Mărunțește caju-ul și migdalele în blender, adaugă curmalele, scorțișoara, untul de arahide, siropul de arțar, mierea, făină de cocos, fulgii de cocos și extractul de vanilie. Amestecă-le până devine o compoziție lipicioasă.


Pune totul în tavă și uniformizează compoziția. Acoperă tava și dă-o la frigider pentru 1-2 ore. Odată ce compoziția s-a întărit, pune chipsurile de ciocolată și uleiul de cocos într-un vas potrivit pentru microunde. Lasă-le în cuptorul cu microunde până se topesc, amestecând din minut în minut. După aceea, toarnă ciocolata peste compoziția care a stat la frigider. Răcește "prăjitura" până se întărește și ciocolata.


Taie prăjitura în formă de batoane și... voila! Un desert sățios, dulce și plin de substanțe hrănitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel