Băsescu, cuvinte extrem de triste: Dumnezeu să o odihnească!

A fost o zi foarte tristă pentru cei care au iubit-o și admirat-o pe Nina Cassian. Poeta s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani.

Cu acest prilej, Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe, arătând că "în faţa unor astfel de modele, care au continuat să îşi arate preţuirea faţă de România şi după ce s-au stabilit departe de ţară, trebuie să fim profund recunoscători".

„Trecerea la cele veșnice a poetei Nina Cassian, artistă de renume internațional, ne întristează profund. Nina Cassian ne-a dăruit, de-a lungul unei cariere îndelungate și extraordinar de rodnice, o creație valoroasă, autentică, apreciată de cititorii din România și de cei din Statele Unite ale Americii.

Poetă, prozatoare şi traducătoare, autoare de lieduri şi muzică de cameră, Nina Cassian a aparținut unei generații care a dat nume sonore culturii române, creația domniei sale situându-se, încă de la debut, în constelația unor mari poeți români. Ne vom aminti, cu siguranță, de Nina Cassian, de lirismul profund și de credința în vocația de poet și de creator de valoare pe care și-a asumat-o de-a lungul întregii sale vieți și cariere. Cred că în fața unor astfel de modele, care au continuat să își arate prețuirea față de România și după ce s-au stabilit departe de țară, trebuie să fim profund recunoscători.

VEZI ȘI: Nina Cassian a murit la vârsta de 90 de ani

Doresc să adresez sincere condoleanțe familiei și tuturor celor care i-au fost aproape. Dumnezeu să o odihnească!", se arată în comunicatul publicat de Administraţia Prezidenţială.

Nina Cassian a fost una dintre cele mai cunoscute scriitoare de literatură pentru copii. În ultima parte a vieții a locuit la New York și s-a ocupat mai ales cu scrierea memoriilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel