Băsescu - Lukoil. Ambasadorul Rusiei: Declarații dezechilibrate, limbaj neacceptat în comunitatea internațională

Oleg Malginov
Oleg Malginov

Ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malginov, spune că a remarcat declarații publice dezechilibrate pe tema dosarului Lukoil, la o zi după ce președintele Traian Băsescu a acuzat grupul rus de practicarea unui șantaj "putinian", îndemnându-l să se întoarcă în Rusia dacă nu respectă legile române.

Într-un comunicat remis de ambasada Rusiei, Oleg Malginov a criticat unele ieșiri publice și a anunțat repornirea rafinăriei de la Ploiești.

"În ultima vreme au apărut mai multe declaraţii publice pe tema situaţiei de la rafinăria Petrotel-Lukoil, care din nefericire nu sunt întotdeauna echilibrate şi nu sunt caracterizate de un limbaj acceptat în comunicarea internaţională.

Nu voi comenta aceste declaraţii care dau semnale incorecte mediului de afaceri, ca şi altor structuri, pentru a nu aduce emoţii în discursul politic din România în această perioadă deosebit de importantă pentru ţară.

Băsescu: Lukoil, practică "putiniană" de șantaj. Guvernul să preia Petrotel

Între timp, urmare a eforturilor din ultimele zile, rafinăria din Ploieşti a început pregătirea pentru a reporni producţia", a declarat ambasadorul.

Președintele Traian Băsescu a acuzat joi compania rusă Lukoil că practică "șantajul" atunci când amenință că închide rafinăria Petrotel-Ploiești dacă procurorii nu ridică sechestrul impus pe bunurile companiei și pe conturi. Abordarea Lukoil este una de tip "putinian", mai spune șeful statului, care recomandă companiei să părăsească statul român dacă nu respectă legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel