Barna, despre susținerea USR pentru Iohannis: Suntem o forţă politică

Invitat la "Sinteza Zilei", Dan Barna a explicat de ce alianţa USR - PLUS a ales să meargă pe ideea unui candidat propriu la prezidenţiale, în dauna susţinerii preşedintelui actual, Klaus Iohannis. Totul a pornit, spune Barna, de la o declaraţie a lui Klaus Iohannis imediat după încheierea alegerilor europarlamentare. 

"Nu îl susţinem pe Klaus Iohannis la prezidenţiale, şi asta chiar datorită a ceva ce a spus chiar domnia sa după alegeri. Societatea românească dă credit unei forţei politice noi, forţă politică care beneficiază de susţinere. Practic, ceea ce preşedintele a spus este tocmai dovada faptului că o structură reală politică, nouă, cum este alianţa USR - PLUS, nu cum este o eternă aripă tânără a vechilor partide. E pentru prima dată când 99 la sută dintre membri sunt oameni care nu au mai făcut politică nicio oră. Acum trei ani nu cunoşteam pe nimeni din politică şi după un an şi jumătate am devenit preşedintele celui de-al treilea partid europarlamentar din România. Vorbim de o forţă politică şi e normal să avem un candidat propriu la prezidenţiale", a declarat Dan Barna. 

Alianţa USR - PLUS a obţinut un scor remarcabil la alegerile europarlamentare, peste 22 la sută conform BEC, clasându-se pe locul trei în preferinţele electoratului, după PNL şi PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel