Bani de liceu, cuantum majorat

Mihai Ciobanu / 12 iul 2018 / 17:22 Salveaza PDF Comentarii
Imagini regizate cu bancnote, 8 noiembrie 2007. Foto: Andrei Spirache
Descriere foto: Imagini regizate cu bancnote, 8 noiembrie 2007. Foto: Andrei Spirache

Ministerul Educaţiei Naţionale a pus în consultare publică un proiect de majorare a cuantumului sprijinului financiar "Bani de liceu".

Ministerul Educaţiei Naţionale a pus în consultare publică, joi, un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede majorarea cuantumului sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu", precum şi plafonul venitului/ membru de familie care nu a fost modificat din septembrie 2004. 

Potrivit unui comunicat al MEN, prin proiectul iniţiat şi supus consultării publice suma acordată fiecărui beneficiar creşte de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului şcolar. 

Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală - salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar - valoarea acestui plafon creşte de la 150 lei la 500 lei/membru de familie. 

"Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul "Bani de liceu" pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari", precizează Ministerul Educaţiei. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24