Badea, despre prietenii lui Voiculescu anchetați de DIICOT: E bine pentru un hastagist să cunoască în priză directă instituțiile pe care le-a venerat

Mircea Badea a făcut mai multe comentarii după ce regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT.

„Mi se pare important un subiect, vreau să intru mai în amănunt. Vă citesc de pe Digi 24, ca să nu fie probleme de niciun fel. Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani. (...) Faptele sunt mai vechi, din perioada 2013 - 2015, şi au legătură cu finanţări obţinute de mai multe case de filme, printre care şi Castel Film, de la Centrul Naţional al Cinematografiei, o parte din bani fiind spălaţi prin firme fantomă. Corneliu Porumboiu şi Ada Solomon au calitatea de suspecţi. În dosar ar mai fi implicaţi şi alţi regizori şi producători de film.

Cu domnul Corneliu Porumboiu nu am absolut nicio problemă. Din ce știu eu, nu e hastagist. Imediat o să vedeți de ce mă interesează această știre foarte mult. Deci, domnul Porumboiu nu a fost, din ce știu eu, hastagist, doamna Ada Solomon, da. 

Procurorii susţin că, în perioada 2013 - 2015, mai multe societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate şi au declarat fiscal mai multe achiziţii de servicii şi bunuri de la societăţi comerciale ce aveau comportament specific societăţilor fantomă (nu funcţionau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificaţi administratorii acestora, aceleaşi persoane aveau diferite calităţi în cadrul societăţilor, nu au depus sau au depus doar în parte declaraţiile fiscale, aveau asociaţi persoane cetăţeni străini ce nu au putut fi identificaţi pe teritoriul României). Vă citesc de pe digi24, atenție! O parte din membrii grupului figurau ca asociaţi sau administratori în cadrul mai multor societăţi comerciale implicate în activitatea infracţională. Facturile emise şi supuse controlului de către organele fiscale aveau acelaşi tipar, le lipseau menţiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat şi vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societăţile prestatoare, arată DIICOT. V-am citit știrea”, a spus Mircea Badea.

„O să mă refer la doamna Ada Solomon, producător de film de mare succes. Și filmul, și producătorul, fără nicio ironie, e de mare succes în ocupația domniei sale. Dar dânsa este și hastagistă. Dânsa este în arealul de răspândire USR-ist, ONG-ist, hastagist, e din arealul de răspândire a lui Vlad Voiculescu, pe care, nu-i problemă, îl susțin! Dar zic așa, ca să o identificăm. Am intrat pe contul de Facebook al doamnei Ada Solomon și am tot derulat”, a spus Mircea Badea, prezentând, în cadrul emisiunii sale de la Antena 3, capturi de pe Facebook cu mesaje scrise de Ada Solomon.

Iată un exemplu:

2. -imagine fara descriere- (ada_solomon_captura_citita_de_badea_13506100.jpg)

Au fost prezentate mai multe capturi, „puteam să fac printscreen-uri să le difuzez până mâine dimineață”, a zis Mircea Badea.

„De ce le tot prezint? Ca să o poziționez în acest cadru cetățenesc, social, de luptătoare cu hoții, corupții, și militantă USR, DNA, în sfârșit. Acum, venind procurorii DIICOT... Eu nu știu ce a făcut doamna Ada Solomon sau ce nu a făcut, mi se pare foarte puțin important, spre deloc, nu mă interesează dacă chiar a făcut lucrurile de care e acuzată de către procurori. Nu mă interesează. Dacă stau să mă gândesc, chiar aș prefera să nu fi făcut nimic din ce spun procurorii DIICOT și să fi fost acuzată pe nedrept. (...) Repet, nu mă bucur, dimpotrivă, cred că e util ca doamna Ada Solomon să beneficieze de această experiență, cred că o ajută și ca om de artă să cunoască toate cotloanele realității, în priză directă, nemijlocită, este bine să iei contact cu instituțiile pe care le susții, că așa să le susții în alb, cumva naiv, boem... doar când ele se ocupă de alții... nu! (...) Îmi pare rău că traversează această experiență, dar cred că îi va face bine, va ajunge la un nou nivel cunoscând realitățile”, a spus Mircea Badea. 

„E bine pentru un hastagist să cunoască în priză directă instituțiile, entitățile, mecanismele pe care le-a venerat, pe care le-a promovat, pe care le-a aplaudat”, a reiterat Mircea Badea. 

„Pe domnul Corneliu Porumboiu nu l-am perceput niciodată și nici nu cred că a fost vreodată în niciun fel hastagist”, a mai zis Mircea Badea.

VEZI ȘI: Previziunea lui Badea despre Guvernul Cioloș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel