Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Compania Perrier a primit ordinul de a distruge două milioane de sticle de apă după ce a fost descoperită o bacterie „de origine fecală” într-una dintre sursele sale din Gard, sudul Franței.

„Mai multe loturi de sticle”, echivalentul a „câteva sute de paleți”, au fost distruse, potrivit Nestlé, scrie euronews.com.

Compania nu a specificat natura contaminării, dar asigură consumatorii că „toate sticlele de pe piață pot fi consumate în deplină siguranță”.

Grupul s-a confruntat anterior cu acuzații de tratare neconformă a mărcilor sale de apă Vittel, Contrex și Hépar, precum și a mărcii Perrier.

Nestlé subliniază că o „abatere microbiologică punctuală” a apărut în urma „ploilor foarte abundente legate de furtuna Monica care a lovit sud-estul Franței la mijlocul lunii martie”.

Sursa de apă, situată în Vergèze, lângă Nîmes, furnizează apă pentru marca Perrier încă de la crearea acesteia în 1903.

Aceasta este acum supusă unei „supravegheri consolidate (...) la cererea autorităților”. Funcționarea acesteia „va fi reluată la momentul oportun sub controlul autorităților”, conform Nestlé.

Producătorul de apă minerală a fost sub presiune încă de la sfârșitul lunii ianuarie, după ce a admis că a folosit tratamente interzise asupra unor mărci pentru a menține calitatea.

De la începutul lunii aprilie, compania a „intensificat supravegherea” forajelor sale franceze „sub controlul autorităților”, după cum a declarat presei franceze.

Unele surse de apă au fost suspendate anul trecut în regiunea Vosges.

Pe 11 aprilie, Senatul francez a lansat o misiune parlamentară de informare care intenționează să „facă lumină asupra eșecurilor statului” în ceea ce privește controlul producătorilor de apă îmbuteliată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel