BAC istorie 2018. Subiect controversat la istorie

BAC 2018 subiecte bareme istorie bacalaureat 2018
BAC 2018 subiecte bareme istorie bacalaureat 2018

BAC istorie 2018. Elevii au dat miercuri proba la istorie de la Bacalaureat 2018, doar că o parte dintre ei au avut probleme cu unul dintre subiecte.

BAC istorie 2018. Elevilor le-a dat bătăi de cap exercițiul 6 de la subiectul I. În acest sens, a fost lansată o petiție pentru clarificarea situației.

”Neclaritatea cerintei exercitiului 6 de la subiectul I a indus o mare parte dintre elevi in eroare. Aceasta cerinta a fost formulata astfel: Prezentati alte doua fapte istorice referitoare la consolidarea statului roman modern, desfasurate in secolul al XIX-lea, in afara celor la care se refera sursa B. Problema este ca sursa B nu se referea la niciun fapt istoric de CONSOLIDARE, doar de constituire. Astfel, foarte multi elevi au abordat gresit acest subiect deoarece s-au uitat imediat in sursa si apoi au scris doua fapte istorice de constituire. Subiectele nu trebuie redactate in asa fel incat sa induca elevul in eroare, ci sa aiba un text explicit. Mi s-ar parea normal sa fie punctate ambele parti”, se arată în textul petiției.

BAC istorie 2018. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, au început luni, 25 iunie, cu testul de Limba şi literatura română - proba E)a).

BAC istorie 2018. Marţi, 26 iunie, s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă - E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului - E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune - cea la alegere a profilului şi specializării - E)d) - este programată joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel