Avocații ruși înființează o copie a CEDO în Rusia

Avocații ruși înființează o copie a CEDO în Rusia / Foto: Pixabay, de Edward Lich
Avocații ruși înființează o copie a CEDO în Rusia / Foto: Pixabay, de Edward Lich

Asociația Avocaților Ruși va crea o copie a CEDO în Rusia.

Asociația Avocaților Ruși (AJUR) a început să lucreze la crearea unei instanțe alternative pentru CEDO, a declarat Sergey Stepashin, președintele organizației, scrie Interfax.

„Am lansat acum un mecanism de creare a unui grup de lucru, am fost deja susținuți de organele de drept, de administrația prezidențială (...), a existat un raport de muncă serioasă pentru crearea unei instanțe alternative pentru apărarea drepturilor omului. ”, a spus Stepashin la o reuniune comună a prezidiului și a consiliului de administrație al organizației, care a avut loc în Ministerul Justiției al Federației Ruse.

Grupul de lucru, care va include reprezentanți ai Ministerului Justiției, ai Comisiei de anchetă și ai administrației prezidențiale, va fi format până la sfârșitul lunii. Stepashin îl va conduce.

„Plănuim să efectuăm lucrări în decurs de un an. (...) Există trei opțiuni de creare a unei instanțe - pe site-ul BRICS, CSI sau al Comunității Economice Eurasiatice. Probabil că va fi din ce în ce mai dificil cu BRICS, știți ce presiune exercită acum America asupra Braziliei sau Indiei. În ceea ce privește EurAsEC, există opțiuni aici", a spus Stepashin, răspunzând la o întrebare din partea Interfax.

Rusia a părăsit Consiliul Europei, preîntâmpinând o posibilă expulzare

Pe 15 martie, Rusia a declanşat procedura ieşirii din Consiliul Europei, acuzând NATO şi UE că au făcut din această organizaţie un instrument în serviciul 'expansiunii lor militaro-politice şi economice spre Est' şi preîntâmpinând astfel o posibilă expulzare a sa din cauza atacului militar asupra Ucrainei, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres. Piotr Toltoi, şeful delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a anunţat pe canalul său de Telegram că a predat o scrisoare de la ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, cu decizia Moscovei.

”Notificarea retragerii Federaţiei Ruse din Organizaţie” a fost predată marţi secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, a anunţat şi Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

”Cei care ne forţează să luăm această măsură vor purta întreaga responsabilitate pentru distrugerea spaţiului umanitar şi juridic comun pe continent şi pentru consecinţele pentru Consiliul Europei însuşi, care, fără Rusia, îşi va pierde statutul paneuropean”, a adăugat diplomaţia de la Moscova.

NATO şi UE, continuă Ministerul rus de Externe, 'nu văd în această organizaţie decât un instrument de sprijin ideologic pentru expansiunea militaro-politică şi economică spre Est, un mijloc de a impune 'o ordine bazată pe reguli' care le este favorabilă şi care este, de fapt, 'un joc fără reguli.

Consiliul Europei, organism responsabil cu monitorizarea respectării drepturilor omului şi a statului de drept, a suspendat Rusia din rândurile sale la 25 februarie, la o zi după începerea invaziei din Ucraina, cu excepţia CEDO, ultimul recurs pentru cei circa 145 de milioane de cetăţeni ruşi. Creat în 1949, Consiliul Europei reunea până acum aproape toate statele de pe continentul european, 47 în total, inclusiv Rusia, din 1996, şi Ucraina, din 1995. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel