Avocado, beneficii surprinzătoare pentru sănătatea pielii

avocado
avocado

Dacă vrei piele cu aspect frumos, fără să plătești o avere pe produse cosmetice scumpe, consumă avocado sau aplică-l direct pe piele.

Avocado conține acizi grași poli și monoinsaturați, care vă protejează pielea. Grasimile monoasaturate mentin stratul superior al pielii hidratat. Acizii grași polinesaturați protejează pielea de deteriorarea provocată de soare și protejează împotriva simptomelor sensibilității pielii și inflamațiilor, potrivit Institutului Linus Pauling de la Universitatea de Stat din Oregon.

Antioxidanții

Când metabolizezi alimentele sau ești expus la poluanți, corpul tău produce radicali liberi. Radicalii liberi dăunează celulelor, inclusiv celulelor pielii. Antioxidantii gasiti in avocado, cum ar fi carotenoizii, vitamina E si vitamina C, ajuta la protejarea impotriva deteriorarii radicalilor liberi. Un carotenoid particular, luteina, promovează conținutul de apă și elasticitatea pielii și scade distrugerea lipidelor benefice ale pielii. Vitamina E te protejează de lumina ultravioletă. Corpul tău are nevoie de vitamina C pentru a produce colagen, care este principala componentă structurală a pielii și sursa elasticității și fermității sale, notează Livestrong.

Biotina

Avocado conține între 2 și 6 micrograme de biotină sau între 6 și 16% din aportul dietetic de referință. Biotina face parte din vitaminele complexului B. Toate vitaminele B sunt necesare pentru pielea sănătoasă, potrivit Institutului Linus Pauling. Fără biotină suficientă, puteți dezvolta o erupție solzoasă și uscarea pielii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel