Avioane americane ameninţate de iranieni cu doborârea

Două avioane militare care desfăşurau o misiune de recunoaştere deasupra Golfului Persic au primit mesaje de atenţionare din partea forţelor antiaeriene iraniene. Din spusele sursei americane care a preferat să rămână anonimă, avioanele americane se aflau în spaţiul internaţional. 

Conform ultimelor informaţii furnizate de Pentagon, Iranul şi-a intensificat acţiunile de intimidare asupra navelor şi avioanelor americane prezente în zona Golfului Persic.

Potrivit Fox News, cei doi piloţi americani au fost ameninţaţi cu doborârea şi cu lansarea de rachete împotriva lor. Avioanele americane şi-au continuat însă drumul, iar ameninţările iraninene nu s-au concretizat în niciun fel. Responsabilul american care a dezvăluit evenimentul, a catalogat atitudinea iranienilor ca fiind ,,neprofesionistă".

Conform aceleiaşi surse, avioanele americane au trecut la o distanţă mult prea mare pentru a putea fi doborâte de rachetele de rază scurtă ale armatei iraniene.

Aceste incidente survin după altele în care au fost implicate în aceeași zonă nave americane și vedete ale Gardienilor Revoluției (unitatea de elită a armatei iraniene), într-un astfel de incident petrecut pe 24 august o navă americană fiind nevoită să tragă focuri de avertisment.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel