Avertismentul lui George Soros: Uniunea Europeană va merge pe drumul Uniunii Sovietice în 1991

Bogdan Cotigă / 12 feb 2019 / 15:47 Salveaza PDF Comentarii

Miliardarul George Soros a cerut alegătorilor pro-europeni să se trezească înaintea alegerilor europarlamentare care vor urma.

Într-un articol pentru site-ul de afaceri MarketWatch, miliardarul om de afaceri Soros a declarat că UE se va confruntă cu dificultăți la fel ca fosta Uniune Sovietică, dacă oamenii nu vor acționa pentru o salva. "Europa este într-un somnambulism al uitării și europenii trebuie să se trezească înainte de a fi prea târziu", a scris Soros.  "Dacă nu, Uniunea Europeană va merge pe drumul Uniunii Sovietice în 1991. Nici liderii noștri, nici cetățenii obișnuiți nu par să înțeleagă că trăim un moment revoluționar, că variantele  sunt foarte diverse și că rezultatul final este astfel extrem de incert", a adăugat acesta.

Cine va avea un avantaj

 

Soros a continuat spunând că alegerile pentru Parlamentul European din luna mai a acestui an vor fi esențiale pentru viitorul continentului, dar a susținut că partidele anti-europene se vor bucura de un "avantaj competitiv". El a rămas, de asemenea, fidel ideii de opoziție  față de Brexit, considerând  plecarea iminentă a Marii Britanii din UE "evenimentul definitoriu  pentru țară în deceniile viitoare".

Trump, teorii despre influența lui Soros

 

Chiar și președintele Donald Trump a vorbit despre teorii ale conspirației legate de Soros, inclusiv despre faptul că a finanțat caravana migranților din America Centrală care încearcă să intre în SUA. Întrebat dacă credea că Soros ar fi putut finanța caravana, Trump a spus: "Nu aș fi surprins.“ Sâmbătă înainte, pe 27 octombrie 2018, un pistolar a intrat într-o sinagogă din Pittsburgh și a împușcat 11 credincioși. El nu a fost de acord cu politicile lui Trump, iar activitatea sa online  a arătat că răspândea  teorii conspirative antisemite despre Soros și caravana migranților.

VEZI ȘI:

Partid Brexit. Farage amenință că va candida

Brexit, ”loc în iad”. Farage îl numește ”golan” pe Tusk


Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24