Urmărește emisiunea live


Partid Brexit. Farage amenință că va candida

Nigel Farage, fost lider al UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii) şi una din principalele voci în campania pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, a anunţat vineri că va candida din partea nou-înfiinţatului Partid Brexit în alegerile pentru Parlamentul European dacă retragerea Marii Britanii din UE, ce ar urma să aibă loc la 29 martie, va fi amânată, transmite Reuters.

'Partidul a fost fondat cu sprijinul meu deplin şi cu intenţia de a lupta în alegerile europene de pe 23 mai dacă Brexit-ul nu va fi pus în aplicare până atunci', a scris Farage într-un articol de opinie publicat de cotidianul Daily Telegraph.

'Am spus clar de multe ori că nu voi sta deoparte şi să nu fac nimic dacă rezultatul referendumului va fi trădat, aşa încât dacă aceste alegeri vor trebui atacate, mă voi prezenta drept candidat al Partidului Brexit şi mă voi implica total', a adăugat el.

Nigel Farage, care a condus UKIP, a declarat recent că, în stadiul actual, acesta este 'imposibil de salvat'.

Potrivit unui document depus la Comisia electorală, Partidul Brexit a primit în această săptămână aprobarea de a prezenta candidaţi în Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor.

Chiar dacă data efectivă a Brexitului, stabilită în prezent pentru 29 martie 2019 va fi extinsă, Regatul Unit tot va trebui să participe la alegerile europarlamentare, în caz contrar alegătorii britanici ar putea pretinde că nu li s-a respectat dreptul la vot, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a Parlamentului European, citată de agenţia dpa.

În eventualitatea unei asemenea prelungiri a datei Brexitului, conform legislaţiei europene Regatul Unit va fi obligat să prezinte candidaţi pentru alegerile europarlamentare şi să organizeze scrutinul european, întrucât această ţară s-ar afla în continuare în UE la data scrutinului, a indicat purtătoarea de cuvânt a legislativului european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel