Urmărește emisiunea live


Avertisment pentru românii care se duc în Grecia. Pericol de incendii

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Pericol de incendii în Grecia.

Temperaturile din Grecia sunt prognozate să ajungă luni la 39 grade Celsius în unele locuri, în contextul în care ţara continuă să fie afectată de un val de căldură, potrivit administraţiei naţionale de meteorologie, informează DPA, citează Agerpres.

În plus, în numeroase locuri suflă vânturi puternice şi deosebit de calde, crescând pericolul unor ample incendii de vegetaţie.

Potrivit serviciului de pompieri, deja peste 30 de incendii de vegetaţie fuseseră semnalate pe teritoriul Greciei în weekend-ul trecut, inclusiv unul major pe insula turistică Paros. Nicio persoană nu a fost rănită.

Aterizare de urgență în GRECIA. Alertă de incendiu

În luna iulie 2020, un avion al companiei aeriene Ryanair, cu peste 160 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, a aterizat de urgenţă vineri pe aeroportul din Salonic, în nordul Greciei, în urma unei alerte de incendiu, au anunţat autorităţile, informează AFP, conform Agerpres. 

Zborul, cu plecare din Berlin în direcţia Atena, a fost redirecţionat după ce a emis un semnal de ajutor în timp ce survola peninsula Halkidiki, în nordul ţării, a anunţat Agenţia de Protecţie Civilă. Nu a fost raportat niciun rănit printre cei 157 de pasageri, a precizat agenţia.

Echipajul a semnalat un incendiu în cockpit (cabina piloţilor), însă serviciile de salvare sosite la faţa locului nu au trebuit să intervină. 

Bulgaria, Turcia și Grecia - top 3 destinații de vacanță preferate de români

Bulgaria, Turcia și Grecia sunt cele 3 destinații de vacanță preferate de români pentru vara aceasta. Siguranța și flexibilitatea în momentul rezervării au devenit foarte importante pentru turiști.

Când vine vorba despre cele mai populare destinații de vacanță pentru România, în top trei intră orașul Burgas din Bulgaria, regiunea Antalya din Turcia, precum și însoritele insule din Grecia.

Bulgaria, printre cele mai populare destinații



Potrivit grupului de turism TUI Austria & CEE, Bulgaria este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru românii care aleg să călătorească. Atât tinerii, cât și familiile cu copii apreciază prețurile accesibile de pe coasta Mării Negre și preferă să își petreacă vacanța în nordul litoralului bulgăresc - în zona Nisipurilor de Aur - ori în partea de sud - în regiunea Sunny Beach. În general, gama variată de opțiuni hoteliere din Bulgaria sunt preferate de cuplurile care oferă atenție bugetului, de către familii sau de cei care călătoresc singuri.

A doua cea mai căutată destinație de către români – Turcia - este cunoscută pentru resorturile sale premium all-inclusive, iar foarte mulți clienți apreciază standardele înalte de calitate și nivelul de siguranță oferit. În plus, Turcia oferă un raport preț-calitate imbatabil, chiar și în lunile aglomerate de vară.

Oferta grupului pentru Grecia, cea de-a treia cea mai căutată destinație de vară, include peste 4.500 de hoteluri.

Siguranța și flexibilitatea în momentul rezervării au devenit foarte importante pentru turiști. Din acest motiv, grupul a introdus tariful Flex, care le oferă turiștilor opțiunea de a modifica datele sau de a anula pachetele cu transport aerian fără niciun cost suplimentar, dacă aceste modificări se fac cu până la 14 zile înainte de sosire. În cazul unei anulări, clienților li se returnează întreaga valoare a vacanței, inclusiv tariful Flex. Această ofertă a fost preferată de clienți, iar peste 80% din rezervările noi includ tariful Flex.

Asigurare de călătorie Covid-Protect



De asemenea, toate călătoriile includ automat și gratuit asigurarea de călătorie Covid-Protect, care acoperă costurile îngrijirii potrivite în cazul unei călătorii într-o zonă de risc, precum și o consultație medicală virtuală, un test Covid, zboruri dus-întors garantate, precum și acoperirea cheltuielilor asociate tratamentelor și șederii la hotel, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel