Avertisment ANSVSA, în legătură cu ouăle vândute în magazine

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va înăspri controalele la frontieră după ce a constatat că din spațiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută, respectiv ouă nemarcate la producător.

"Ouăle din România sunt verificate. Industria noastră de profil, cea de pasăre, este una extrem de matură și responsabilă. Noi ne confruntăm cu altceva. Ne confruntăm cu faptul că din spațiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută. Vom înăspri controalele în privința a ceea ce înseamnă transporturile de ouă și carne de pasăre în România. Am avut acum patru săptămâni din Polonia o problemă. Faptul că înăsprești controalele înseamnă că dai un semnal prin care lumea înțelege că nu-și poate permite să invadeze spațiul altei țări, chiar dacă este europeană, și își ia măsuri precautive în care ori nu mai transportă, ori o face la modul cel mai transparent și legal", a precizat președintele ANSVSA, Radu Roatiș Chețan.

Acesta a afirmat că ouăle care au venit din spațiul UE erau nemarcate la producător, intrau în România și ulterior erau marcate în diferite zone sau depozite intermediare, iar după aceea se puneau în consum. În România, producătorii au obligația de a marca pe fiecare ou: ziua, data și ora la care el a fost obținut.

"Mă îngrijorează faptul că poate fi un atentat la sănătatea publică, că există o problemă pe care trebuie să o rezolvăm și ea a venit semnalată și din partea industriei de profil românești", a adăugat Radu Roatiș Chețan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel