EXCLUSIV  Avantajele studiului la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vs. străinătate. Daniel Breaz: De ce e mult mai bine să vii aici

Studenții tentați să plece la orice universitate din străinătate doar pentru a studia în afara țării pierd învățământul universitar de calitate din România, spune rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la DC NEWS.

Taxele de studii plătite de studenții care nu prind loc la buget nu reprezintă o sumă atât de mare pentru Universitatea din Alba Iulia, spune rectorul. „Sunt niște sume de bani destul de mici. Vorbesc aici doar de universitatea noastră. De ce? Taxele sunt foarte mici în România, unde cu o medie de 500-600 euro pe an urmezi cursurile unei specializări de licență. Tot în jurul acestei sume urmezi cursurile unui program de masterat. Poate undeva în jur de 1.200 euro pe ani urmezi cursurile și programul de pregătire doctorală”, a explicat Daniel Breaz.

VEZI ȘI: Daniel Breaz: ”Universitatea din România unde chiar se face practică!” Angajatorii caută tinerii care termină studiile aici.

Învățământul din România este mult mai de calitate decât cel din unele „universități de cartier” din Marea Britanie, Germania sau Franța

„În România se oferă un învățământ de mult mai bună calitate decât multe alte universități chiar și din țări care se consideră a fi mai dezvoltate decât noi. Să știți că sunt universități de cartier și în Marea Britanie și în Germania și în Franța care nu se ridică la nivelul unor universități din România. «Atractivitatea» pentru a merge undeva afară este încă destul de mare”, a mai spus rectorul universității.

De ce să plătească tinerii taxe exorbitante de mii de euro anual când pot alege să studieze la noi în țară pe bani puțini

„O bună pregătire putem să facem și în România. Afară se plătesc taxe exorbitante de mii de euro pe an și pregătirea nu este ca într-o universitate din România unde plătești 500-600 euro pe an. Asta voiam să spun, banii din taxe reprezintă o sumă destul de mică pentru universități”, a continuat el, explicând că suma respectivă se ridică la 5-6% din veniturile anuale totale. „Noi trăim din calitate, trăim datorită faptului că avem o cerere pe piața muncii, avem locuri subvenționate”.

Video de prezentare a Universității

Pentru mai multe detalii privind admiterea din 2021 la Universitatea „1 Decembrie 1918” și programele complete de studii oferite de instituție, vă rugăm accesați acest LINK.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel