Autostrada Ploieşti - Braşov. Marius Dunca anunţă când se va semna contractul

Mihai Ciobanu / 05 apr 2019 / 16:30 Salveaza PDF Comentarii
Autostrada
Autostrada

Până la sfârşitul anului se va semna contractul pentru realizarea autostrăzii Ploieşti - Braşov, a anunţat Senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov.

Senatorul a mai declarat că, în funcţie de răspunsul Comitetului Olimpic Internaţional, organizarea a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret în 2024 ar putea fi declarată, de către Guvern, proiect de interes naţional sau domeniu strategic şi prioritar, astfel că "ar exista o bază, temei legal" pentru a se investi în proiectele majore ale Braşovului: aeroport, autostrada şi spitalul regional. 

"V-am spus, şi acum doi ani, că o să discut când voi avea date clare că acest proiect se va realiza. Până la sfârşitul anului 2019, se va semna contractul de realizare a acestui proiect: 107 km, (...)14 viaducte, 33 de poduri - pe lungime de aproximativ 3 km şi două tuneluri cu galerie dublă, câte două pe sens, de 2,6 km. Acest proiect generează dezvoltare pe orizontală pentru judeţul Braşov care este unul cu potenţial turistic uriaş şi, pentru mediul de afaceri, este cel mai aşteptat", a afirmat Dunca. 


Premierul Dăncilă a anunţat că se fac progrese în ceea ce priveşte autostrada

 


Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri că Guvernul face progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, susţinând că în numai câteva luni s-a ajuns în faza finală a achiziţiei publice. 

"Recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme cu vastă experienţă în domeniul infrastructurii a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public-privat a autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, comisia de evaluare a deschis oferta, se verifică documentaţia, iar în scurt timp va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat", a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26