Guvern Dăncilă, remaniere. Chirieac, despre schimbarea miniștrilor: Situația devine crâncenă

Guvernul Dăncilă
Guvernul Dăncilă

Urmează schimbări de miniștri în Guvernul Dăncilă. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat această posibilitate la Antena 3. 

Rovana Plumb și Natalia Intotero sunt schimbările sigure, pentru că cele două politiciene candidează la alegerile europarlamentare, dar mai sunt și alți miniștri care au produs nemulțumiri, precum Petre Daea, potrivit surselor Antena 3. Aceleași surse mai vorbesc despre schimbarea Anei Birchall, a lui Teodor Meleșcanu și a lui Tudorel Toader.

”Eu cred că sunt necesare schimbările. Nu știu la domnul Daea, care este unul dintre cei mai populari miniștri din acest Guvern, l-aș adăugat pe listă pe domnul Daniel Breaz, ministrul Culturii, cel care a ucis, prin aprobarea Directivei Copyright, toată presa online și cred că mai sunt și alți miniștri care nu performează. Nu știu dacă se vor întâmpla aceste schimbări, pentru că situația politică din România devine crâncenă. Vedeți foarte bine amestecul direct al justiției în viața politică, în nebunia creată în jurul președintelui Liviu Dragnea, probabil că după europarlamentare, când USR va fi deasupra PNL, probabil vom avea și o schimbare de candidat pentru președinție, atunci interesele USR vor fi total divergente față ce PNL. Cred că președintele Iohannis va obstrucționa numirea miniștrilor, cum a făcut în cazul doamnei Olguța Vasilescu, s-ar putea să treacă luni de zile până când vom avea șefi în diverse cabinete. Toate lucrurile acestea sunt o nebuloasă” este analiza lui Bogdan Chirieac, făcută la Antena 3. 

”Să nu ne mințim”

Întrebat dacă-n aceste condiții este recomandată schimbarea miniștrilor, analistului politic spune că ”este necesară, dar nu știu dacă va fi posibilă. Eventual, există formula în care noul Guvern se prezintă în fața Parlamentului, obține un nou vot de învestitură, cu același prim-ministru. În acel moment, Klaus Iohannis nu mai are ce să facă. Nu știu dacă e fezabilă, și formula aceasta poate fi atacată la CCR, onorabila Curte, la ce nebunie e acolo, o să aibă nevoie de trei luni să hotărască, se intră apoi în vacanța de vară, după care, să nu ne mințim, începând cu Sfântă Mărie, toată lumea intră în campania pentru prezidențiale”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel