Autoritățile americane recomandă ca deținătorii de Hyundai Kona și Ioniq să nu-și parcheze mașina lângă case. Alerte de incendiu

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Administrația națională pentru siguranța în trafic din SUA a rechemat mașinile electrice Hyundai Kona și Ioniq, produse în 2019-2020, după mai bine de zece incendii la nivelul bateriilor.

Conform The Verge, agenția americană nu le mai recomandă deținătorilor celor două modele să parcheze mașinile lângă casă sau orice structură inflamabilă. Un scurtcircuit în bateria litiu-ion crește riscul de incendiu în timpul încărcării, condusului sau staționării. Luna trecută, Hyundai rechemase 76.000 de mașini electrice Kona, în întreaga lume, produse între 2018-2020, din aceleași considerente.

900 milioane dolari va costa întreaga schemă, ajungându-se la rechemarea a 82.000 de mașini. Bateriile pentru Hyundai Kona sunt produse de LG Energy Solutions, în Coreea de Sud. LG Chem este furnizor de baterii litiu-ion pentru alți producători auto precum General Motors, Audi, Mercedes-Benz și companiile lor mamă precum VAG și Daimler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel