EXCLUSIV  Austria, derapaj privind românii. Nicolai, Plumb, Cioloș, reacții. ”Lucrurile sunt BLOCATE”

D.C. / 15 mai 2019 / 06:57 Salveaza PDF Comentarii
copil
copil

În cadrul dezbaterii DCNews, candidații numărul 1, Dacian Cioloș (USR-PLUS), Norica Nicolai (ALDE), Rovana Plumb (PSD) au reacționat cu privire la decizia Austriei discriminatoare pentru români. 

Întrebați de Val Vâlcu ce vor face pentru a nu se repeta exemplul Austriei, care a decis să taie alocațiile copiilor românilor ce muncesc și plătesc taxe în Austria, cei trei candidați au răspuns. 

Nicolai nu crede că cineva va mai urma exemplul Austriei. Chiar și Austria a înțeles

 

”Lucrurile sunt blocate, pentru că am intervenit la Comisia Europeană, e o încălcare clară tratatelor. E un fenomen de discriminare și Austria a înțeles foarte clar că risca să fie acționată la CJUE pentru încălcarea dreptului comunitar.” a spus Norica Nicolai, care nu crede că vreo țară ar mai putea urma modelul Austriei.

PSD spune stop și-n UE

 

Rovana Plumb a precizat că a intervenit și Guvernul României și europarlamentarii coaliției PSD-ALDE. ”Așa cum am făcut pentru cetățenii noștri care lucrează în Austria și care au copii, așa vom face pentru respectarea drepturilor tuturor celor care trăiesc în alte state membre care muncesc acolo și care au drepturi egale cu toți cetățenii europeni. Ce s-a întâmplat un Austria e încă un exemplu al dublului standard căruia PSD îi spune stop la nivelul UE” a afirmat Rovana Plumb. 

Cioloș apelează la instrumente europene. Ar vrea că românii să nu mai plece

 

”Nu e deloc un exemplu de dublu standard, pentru că există un singur standard european, pe care, dacă un stat membru nu-l respectă, cum a fost exemplul Austriei, există instrumente europene prin care se poate interveni” a spus Dacian Cioloș, care spune că s-ar bucura ca românii să nu mai plece din țară și Guvernul să le apere drepturile acasă, nu în străinătate. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28