Atletico Madrid - Manchester City, Liga Campionilor. TAS a anulat hotărârea UEFA de închidere a unei părţi a stadionului spaniolilor

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a anunţat miercuri că a suspendat hotărârea UEFA privind închiderea parţială a stadionului lui Atletico Madrid, Wanda Metropolitano, pentru manşa secundă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor împotriva lui Manchester City, scrie Reuters. 

Atletico Mardid a făcut recurs la TAS, iar instanţa a suspendat ordinul 'având în vedere repercusiunile grave asupra securităţii în cazul în care porţiunile ce urmau să fie închise ar fi fost anunţate târziu'.

UEFA a decis luni închiderea unei părți din stadion din cauza 'comportamentului discriminatoriu' al unor suporteri spanioli la meciul tur

UEFA a ordonat luni închiderea unei părţi a stadionului Wanda Metropolitano din Madrid, la meciul de miercuri seara din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal dintre Atletico şi Manchester City, din cauza 'comportamentului discriminatoriu' al unor suporteri spanioli la meciul tur. Clubul madrilen, învins cu 1-0 în Anglia, în prima manşă, urma să desemneze înainte de întâlnire sectorul sau sectoarele închise, 'care trebuie să cuprindă cel puţin 5.000 de locuri', preciza organul disciplinar al instanţei europene.

În plus, tribunele madrilene vor trebui să afişeze un banner care poartă inscripţia '#NoToRacism' (Nu rasismului) şi sigla UEFA, adaugă organizaţia.

Vineri, UEFA a deschis o anchetă disciplinară împotriva campioanei în exerciţiu a Spaniei pentru 'comportamentul discriminatoriu' al suporterilor săi în prima manşă, disputată pe 5 aprilie, precum şi pentru 'aruncarea de proiectile'.

Cotidianul spaniol Marca a difuzat un videoclip în care suporterii lui Atletico Madrid fac un salut nazist în tribunele Etihad Stadium. Potrivit ziarului Manchester Evening Standard, poliţia engleză a arestat mai multe persoane şi a deschis proceduri pentru rasism şi violenţe, scrie Agerpres.

Manchester City a câștigat în prima manșă cu Atletico Madrid, scor 1-0

Amintim faptul că Manchester City, finalista din sezonul trecut, a învins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 1-0 (0-0), acum câteva zile, pe Etihad Stadium, într-o partidă din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

După o primă repriză fără niciun şut pe spaţiul ambelor porţi, diferenţa fost făcută de golul marcate de belgianul Kevin De Bruyne (70), cu un şut din unghi. Phil Foden a furnizat o pasă genială, la doar câteva zeci de secunde de la intrarea sa pe gazon. De Bruyne a marcat la meciul său cu numărul 50 în Champions League pentru City, având în total 76 de prezenţe.

Atletico nu a reuşit să îşi creeze nicio ocazie periculoasă, în ciuda schimbărilor ofensive făcute de Simeone după o oră de joc. Savic a fost unul dintre stâlpii apărării madrilene, blocând şuturile lui Guendogan (47) şi De Bruyne (80), portarul sloven Jan Oblak a apărat şutul trimis de belgianul De Bruyne din lovitură liberă (55), iar Laporte a trimis peste poartă cu capul în urma unui corner (64). Arbitrul român Istvan Kovacs s-a achitat bine de misiune, în ciuda unui final destul de tensionat, în care a fost nevoit să arate patru cartonaşe galbene. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel