Atentat Germania, Munster. Răsturnare de situație. Șoferul era GERMAN

ATENTAT GERMANIA
ATENTAT GERMANIA

Ministrul de Interne din landul Rhenania de Nord-Westphalia, unde un bărbat a intrat cu maşina în mulţime în centrul oraşului Münster, a îndepărtat sâmbătă seara ipoteza unui atentat islamist şi a subliniat că şoferul era german, transmite AFP. 

 "Nimic nu indică pentru moment că ne confruntăm cu motivaţii islamiste" în acest caz, a declarat presei, la Münster, Herbert Reul.

Potrivit EFE, oficialul a redus cifra morţilor în incident, de la trei la doi, la care se adaugă autorul atacului.

Anterior, ministerul de Interne german a informat că cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa după ce o furgonetă a intrat într-un grup de oameni strânşi pe o terasă dintr-un local central din Münster. În acest bilanţ era inclus şi şoferul vehiculului, care s-a sinucis în interiorul furgonetei, împuşcându-se.

Numărul oficial de răniți 

În privinţa numărului răniţilor - 20, din care şase în stare gravă, potrivit poliţiei - ministrul regional de Interne a menţionat că este dificil de oferit o cifră concretă, dar sunt "mulţi".

Principalele media germane l-au identificat pe autorul atacului ca fiind un bărbat de 48 de ani cu probleme psihologice în trecut. Maşina condusă de acesta era înregistrată pe numele său.

Herbert Reul, citat de EFE, a mai spus că trebuie investigat încă de ce a acţionat în acest mod bărbatul şi a respins speculaţiile că ar fi vorba "de un refugiat sau ceva asemănător".

Motivele incidentului rămân neclare şi sunt anchetate, notează dpa, care adaugă că circa 30 de oameni au fost răniţi în atacul din acest oraş, care are o populaţie de aproximativ 300.000 de locuitori. Münster este unul dintre cele mai importante centre universitare din Germania, cu circa 50.000 de studenţi, iar centrul oraşului este împânzit de baruri, restaurante şi instituţii culturale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel