Urmărește emisiunea live


Atacuri cibernetice împotriva Georgiei. MAE reacționează

Ministerul Afacerilor Externe și-a exprimat îngrijorarea privind atacurile cibernetice împotriva Georgiei. 

„Ministerul Afacerilor Externe își exprimă îngrijorarea cu privire la atacurile cibernetice împotriva Georgiei care au avut loc la 28 octombrie 2019. România, alături de aliații și partenerii săi transatlantici și europeni, își exprimă solidaritatea cu Georgia în fața acestor provocări de securitate. De asemenea, România reiterează sprijinul său pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei", au transmis reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă remis joi.

Sursa citată a adăugat că țara noastră va continua să coopereze pe plan internațional pentru a preveni și combate astfel de acțiuni destabilizatoare.

„MAE și autoritățile române competente reafirmă angajamentul României de a continua să coopereze pe plan internațional pentru a preveni și combate astfel de acțiuni destabilizatoare, prin promovarea unui cadru internațional de comportament responsabil al statelor în spațiul cibernetic, bazat pe dreptul internațional", a conchis sursa menționată.

Ministerul de Externe de la Moscova a respins, joi, acuzaţiile Georgiei privind comiterea unui atac cibernetic masiv, informează agenţia RIA Novosti.

Georgia a atribuit Rusiei, joi, un atac cibernetic masiv care a afectat mii de website-uri în octombrie 2019, ipoteza fiind susţinută de Statele Unite şi de Marea Britanie, relatează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel