Atacatorul de la Oslo: Mai există două celule active în organizaţie

anders behring breivik mai avea si alte atentate in plan
anders behring breivik mai avea si alte atentate in plan

Anders Behring Breivik va rămâne în arest preventiv timp de opt săptămâni, după dublul atac de vineri, din Norvegia, a decis luni judecătorul însărcinat cu dosarul. Breivik a fost audiat luni, în spatele uşilor închise. Poliţia norvegiană investighează declaraţiile acestuia, potrivit cărora ar mai exista două celule active în organizaţia sa. În manifestul său, Breivik spunea, de asemenea, că va încerca să ia legătura cu celulele "8a" şi "8b".

Judecătorul a decis că Anders Behring Breivik va fi ţinut în arest preventiv timp de opt săptămâni. Jumătate din această perioadă de detenţie, adică patru săptămâni, va fi petrecută la izolare completă. El nu va avea acces la presă şi la corespondenţă.

În cadrul audierii, Behring a declarat că mai există două celule în organizaţia sa, potrivit judecătorului Kim Heger, citat de Guardian. Poliţia norvegiană investighează declaraţiile acestuia, căutând aliaţii activi.

Informaţiile despre existenţa a încă două celule extremiste trebuie investigate fără ca suspectul să aibă ocazia de a influenţa ancheta, a explicat judecătorul.

În declaraţiile făcute la poliţie, dar şi la audierile de luni, se pare că Breivik a dat unele explicaţii ce necesită o investigare mai aprofundată, scrie cotidianul Verdens Gang, citat de NewsIn.

Iniţial, el declarase că a acţionat singur. În manifestul său postat pe internet, Breivik spune că va încerca să ia legătura cu ceea ce el numea, la începutul lunii martie, celulele "8a" şi "8b".

În ciuda faptului că suspectul a recunoscut faptele pentru care a fost pus sub acuzare - atentatul cu bombă din centrul capitalei şi atacul armat din insula Utoya - Breivik nu a pledat vinovat la audierea de luni din faţa judecătorului. El a spus că a acţionat pentru a salva Norvegia şi Europa Occidentală de multiculturalism şi marxism şi de dominaţia musulmană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel