Atac în Belgia, la Bruxelles. Atacator ucis pe loc

Un individ înarmat cu un cuțit a atacat vineri seară doi militari la Bruxelles, au confirmat poliția din Bruxelles-Capitale-Ixelles și poliția federală belgiană. 

Atacatorul a fost împușcat. Incidentul a avut loc în jurul orelor 20.20 (18.20 GMT), scrie cotidianul lesoir.be.

Forțele de ordine au desfășurat un important perimetru de securitate. "Situația se află sub control", a precizat poliția federală belgiană, relatează Agerpres.

Potrivit agenției de presă Belga, bărbatul, în vârstă de „vreo 30 de ani”, a fost transportat la spital. El ar fi rănit doi militari, potrivit Belga, unul la față și altul la mână. 

Agresorul a strigat „Allah Akbar”, potrivit primarului orașului Bruxelles, Philippe Close. O sursă din cadrul poliției a afirmat pentru cotidianul lesoir.be că este vorba despre un somalez.

„Întreg sprijinul nostru pentru militarii noștri”, a scris pe Twitter premierul belgian, Charles Michel. „Serviciile noastre de securitate rămân în expectativă. urmări situația îndeaproape” cu Centrul de criză, a adăugat el.

Autoritățile belgiene au avut informații conform cărora ar fi urmat atacuri teroriste. Autoritățile de la Bruxelles au luat măsuri sporite de securitate și au intensificat controalele în ultima săptămână. 

[citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel