Atac chimic Siria. SUA, reacție: ÎNSPĂIMÂNTĂTOR

 Un presupus atac chimic în Siria a provocat peste 70 de morţi, între care mulţi copii, şi peste 500 de răniţi, susţine organizaţia de caritate USOSSM (Union of Medical Care and Relief Organizations). 

Un purtător de cuvânt al acesteia, Ari D'Souza, a declarat duminică pentru agenţia dpa că a fost raportat un miros de clor, dar salvatorii organizaţiei cred că a fost folosit gaz sarin, deoarece se scufundă. 

O grupare siriană rebelă a acuzat forţele guvernamentale sâmbătă că a lansat o bombă cu baril conţinând substanţe chimice otrăvitoare asupra civililor din estul provinciei Ghouta, iar o organizaţie medicală care acordă ajutor a spus că 41 de persoane au fost ucise în atacuri chimice asupra zonei, transmite Reuters duminică. 

Mass-media din Siria au negat că forţele guvernamentale au lansat vreun atac chimic, de îndată ce rapoartele au început să circule şi au spus că rebelii din oraşul Douma din provincia Ghouta (estul ţării) sunt pe cale să fie înfrânţi şi răspândesc ştiri false. 

Reacția SUA și a observatorilor 

Departamentul de Stat al Statelor Unite a declarat sâmbătă că informaţiile despre victime în masă ale unui presupus atac de armament chimic în Douma sunt "înspăimântătoare" şi, dacă se va confirma, "va cere imediat răspunsul comunităţii internaţionale". 

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a spus că 11 persoane au murit în Douma ca urmare a sufocării cauzate de fum după atacul forţelor guvernamentale şi în total 70 de persoane au suferit dificultăţi de respiraţie. 

Rami Abdulrahman, directorul Observatorului, a spus că nu ar putea confirma dacă au fost folosite arme chimice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel