Astenia de primăvară. Patru tratamente naturiste eficiente

Stare permanentă de oboseală deşi somnul este lung, lipsa tonusului, capacitate intelectuală redusă, stare de rău? Iată doar câteva din semnalele pe care corpul tău le da pentru a-ţi da de ştire că se confruntă cu astenia de primăvară.

Astenia de primăvară este o slăbire generală a organismului, cauzată de carenţele de vitamine şi de minerale care apar după încheierea sezonului alb. Din cauza unei alimentaţii bogate în cărnuri, grăsimi, alimente conservate şi lipsa legumelor şi a fructelor proaspete, organismul nostru îşi consumă depozitele de vitamine şi minerale stocate pe durata iernii, nu mai ţine pasul cu nevoile sale şi începe să clacheze.

Iată cinci metode care te vor ajuta să combați astenia de primăvară.

 1. Sportul în aer liber

Sportul ajută la revigorarea organismului dar, dacă nu sunteţi un fan al lui, puteţi să profitaţi de zilele însorite şi frumoase pentru a va relaxa la o plimbare în parc. Pe lângă efortul pe care corpul îl depune, el are ocazia să se oxigeneze şi să îşi ia aportul de vitamina D prin expunerea la soare.

2. Somn

Organismul are nevoie să se refacă şi să îşi recapete forţele, aşadar cele 8-10 ore de somn pe noapte sunt recomandabile.  

3. Suplimente de vitamine

Pentru a îţi revitaminiza şi mineraliză organismul trebuie să se acorde o atenţie sporită la consumarea de alimente bogate în Vitamina C, Magneziu, Fier.

4. Infuzii de plante

Dimineața vă puteți revigora cu ajutorul unor infuzii de plante precum: ceai verde, ginseng, lămâiţă, petale de trandafir, mentă, isop, muguri de pin, măceşe, păpădie, cătină, busuioc, etc.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel