EXCLUSIV  Asigurări de viață în cazul celor care au credite. Răspunsul unei bănci în starea de urgență

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Senatul a adoptat pe 8 aprilie o Ordonanță care prevede amânarea plății ratelor la bănci.

Senatul a adoptat pe 8 aprilie o Ordonanță care prevede amânarea plății ratelor la bănci. Pe scurt, românii pot cere amânarea plății ratelor și dobânzilor la creditele ipotecare sau de nevoi personale, în funcție de condițiile băncilor, până pe 31 decembrie 2020.

Cu toate acestea, există o plată pe care românii nu o pot amâna și care vine, de obicei, cu un credit. Este vorba despre asigurarea de viață.

Răspunsul oficial din partea unei bănci

„Asigurările, din păcate, nu avem posibilitatea să le amânăm. Ele se plătesc", mi-a confirmat reprezentantul unei bănci, în call-center. „În funcție de credit, dacă este ipotecar sau de nevoi personale, aveți pe site două exemple realizate pentru ce ar presupune amânarea pe o perioadă de... să spunem 3 luni. Trebuie să consultați dumneavoastră site-ul băncii dumneavoastră".

Întrebat despre asigurarea de viață și despre despăgubirile pentru îmbolnăvirea de Covid-19, reprezentantul a spus că: „Nu, nu a fost specificat acest lucru".

Cel mai bine este să luați legătura cu banca

„Conform normei de aplicare a Ordonanței, băncile acționează în acest sens, dar există posibilitatea și de a alege cum soluționează aceste situații cauzate de noul coronavirus. Știu sigur doar că noi acționăm conform normelor de aplicare ale Ordonanței", a mai explicat reprezentantul băncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel