EXCLUSIV  Asigurări cutremur. Roșu (ASF): Atenție! Este singurul element care ar putea apărea într-un caz de cataclism major

Scutaru Cristina / 11 feb 2019 / 08:30 Salveaza PDF Comentarii
cutremur
cutremur

Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, a vorbit într-un interviu pentru DC News despre asigurările pentru locuințe.

Întrebarea este dacă, în cazul unui cutremur puternic, societățile de asigurări ne pot despăgubi. Au atâția bani să ne despăgubească?

"În primul rând, discutăm despre asigurările obligatorii. (...) Există toată capacitatea financiară de a acorda toate despăgubirile în cuantumul în care sunt obligați prin polițele de asigurare. Discutăm acum de polițele facultative. Acestea cad în sarcina asiguratorilor. (...) Subliniez faptul că posibilitatea de plată există.

Nu există niciun fel de suspciune că aceste lucruri nu se vor întâmpla. Singurul element care ar putea apărea într-un caz de cataclism major este viteza de reacție prin plata despăgubirilor. Este ca peste tot în lume. Este ca la bancă atunci când se duc toți deponenții să scoată bani. Banca are bani, dar nu poate tehnic să îi dea pe toți în aceeași zi. Nu există riscul ca aceste companii de asigurări să nu-și poată onora obligațiile asumate prin contract", a zis Cristian Roșu la DC News.

Iată răspunsul:

 

vezi și: Punctul traumatic în accidente. Cristian Roșu (ASF), informație-cheie pentru șoferi

Roșu (ASF), interviu. Asigurare cutremur. "Lumea va spune: iată un guvern nepopular. Nu e adevărat. Plătim inconștiența noastră"


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28