Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, a vorbit într-un interviu pentru DCNews despre ”standardul de referință” în cazul accidentelor de circulație.
Nivelul despăgubirilor în urma vătămărilor corporale rezultate în urma unui accident de circulație se stabilește pe baza unui așa numit ”standard de referință”.
”Pe scurt, se numește ”punctul traumatic” de care toată lumea vorbește, ca să nu ne ducem în explicații foarte tehnice. Într-adevăr, partea de punct traumatic este un punct nevralgic al unei zone. Acest subiect a fost foarte mult discutat cu reprezentanții Ministerului Sănătății, în mandatul anterior. Doamna ministru Pintea și-a arătat disponibilitatea și în discuțiile pe care le-am avut ulterior evenimentului organizat de DCNews și DCBusiness, și am toată încrederea că lucrurile vor căpăta o finalizare. Acest sistem al punctelor traumatice a fost discutat și cu reprezentanții IML-ului, s-a ajuns la niște formulări general acceptate, dar mai sunt anumite lucruri care ar trebui finalizate și ele trebuie transpuse într-un act normativ care nu va face parte din corpul legii RCA. Poate un ordin de ministru sau altceva”, a spus Cristian Roșu.
”Rezultatul contează, mai puțin procedura. Rezultatul este cel pe care ni-l dorim cu toții: un reper la care să poată să se raporteze atât asiguratorii, în evaluarea daunelor de acest fel, cât și instanțele de judecată, care să aibă un benchmark la care să poată să se raporteze, astfel încât abordarea să fie aproximativ unitară pe această cazuistică”, ne-a mai explicat viepreședintele ASF.
Mai multe informații despre subiectele discutate cu vicepreședintele ASF, Cristian Roșu, puteți afla din interviul de mai jos:
VIDEO
Citește și:
Prințul Philip, hotârâre definitivă. Renunță!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News