Art Safari Kids. De-a arta prin artă

Art Safari 2017, cel mai mare eveniment de artă din România, a avut un public tânăr numeros și dornic de noi experiențe.

Art Safari 2017, cel mai mare eveniment de artă din România, a avut un public tânăr numeros și dornic de noi experiențe. Timp de o lună, Galeriile Kretzulescu au fost străbătute de copii, adolescenți, părinți, veniți să viziteze expozițiile și să participe la atelierele de artă.  

Anul acesta, programul educațional s-a extins în două zone diferite, dedicate atelierelor pentru copii, aflate la etajul 3 (3-12 ani) și etajul 4 (+12 ani) ale Galeriilor Kretzulescu. 1.483 de copii și 20 de școli au participat la aceste ateliere, în cadrul cărora au descoperit noţiuni despre cromatică, diversitatea formelor, spaţialitate şi perspectivă, tehnică și compoziție, pășind pe urmele maeștrilor români. 

Programul Art Safari Kids a adus numeroase noutăţi: tururi ghidate pentru copii, ținute de elevii Complexului Educațional Lauder-Reut, cartea de colorat Art Safari Kids, un bogat portofoliu de ateliere pentru copii, adolescenți, dar și pentru întreaga familie. Anul acesta am avut și un invitat special: artistul și caricaturistul Hanoch Piven (Montevideo, Uruguay), care a venit la Art Safari special pentru a organiza două ateliere de colaj pentru familii. Astfel, 25 de familii și-au creat propriul tablou tip colaj din materiale reciclate, părinții având ocazia să lucreze în echipă cu micii artiști.  

(w670)

”Orice copil merită o dezvoltare multilaterală, șansa de a explora și oportunitatea de a descoperi arta în toate formele ei, fie că este vorba despre pictură, sculptură, muzică, literatură. E necesar să investim constant în educația copiilor noștri pentru a dezvolta principii și perspective corecte. Educația financiară și înțelegerea corectă a unor noțiuni de bază de la o vârstă cât mai mică sunt, de asemenea, importante pentru ca noile generații să aibă un viitor mai bun și sigur.

(w670)

Evenimentul Art Safari, prin secțiunea Art Safari Kids, este un bun prilej de a petrece momente plăcute în familie și o punte de comunicare cu cei mici. Este un moment bun să ne gândim încă o dată, în calitate de părinți, că cei mici merită să se joace, să descopere, dar și să deprindă noi abilități.” Emilia Bunea – CEO Metropolitan Life

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel