Armata UE, multe necunoscute. Ce spune ministrul de Externe

LAZĂR COMĂNESCU, ministrul Afacerilor Externe, invitat joi la DC News LIVE, a vorbit despre o idee susținută și la nivel comunitar, cea a creării unei armate a Uniunii Europene. 

Întrebat care este poziția României față de crearea unei armate a Uniunii Europene, ministrul de Externe Lazăr Comănescu a subliniat: "Noi am fost și suntem printre cei care au fost promotori ai consolidării unei dimensiuni de securitate și apărare a UE. Și acest lucru continuă să fie una dintre direcțiile noastre de acțiune".

Pe de altă parte, ministrul Comănescu a precizat că această forță comună nu se va putea concretiza prea curând, prezentând și argumente în acest sens. 

"Suntem încă departe de momentul respectiv. Ceea ce este pozitiv, încurajator, este că discuțile pe această temă avansează. Procesele în interiorul UE, unele dintre ele cum este și domeniul la care v-ați referit, reclamă în continuare mult efort de gândire, de concepție până când se poate trece la acțiuni concrete. Cei care spun că ajungerea la o formulă de genul celei despre care ați vorbit ar presupune mai multă eficiență, în condițiile în care ne uităm că fiecare țară individual cheltuiește sume enorme, eu cred că aici este un teren care trebuie bine analizat, pe care trebuie să se înregistreze avansuri.

O mică digresiune, care nu este legată de dimensiunea de apărare luată în discuție, este o confirmare a faptului că fiecare criză poate să fie văzură și ca un generator de oportunități", a adăugat ministrul de Externe Lazăr Comănescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel