Armata americană vrea să intervină în blocajul Canalului Suez

Pixabay
Pixabay

În blocajul Canalului Suez va interveni și armata americană, după ce autoritățile centrale din Egipt le-au cerut ajutorul. 

Baza armatei americane din Orientul Mijlociu dorește să trimită specialiști în dragare în zona Canalului Suez unde un cargobot olandez a blocat canalul comercial. Echipa va ajunge cel târziu sâmbătă pentru a oferi asistență autorităților locale, au declarat doi oficiali ai armatei, conform CNN.

Marți, cargobotul Ever Given a rămas blocat în malul Canalului Suez cu prova, după o pană de energie electrică. Guvernul egiptean a cerut ajutor Statelor Unite prin ambasada de la Cairo. Casa Albă urmărește îndeaproape situația, desfășurarea evenimentelor fiind de interes pentru administrația Biden.

„Administrația Biden urmărește cu interes situația. Ca parte a dialogului nostru activ cu Egiptul am oferit asistență din partea Statelor Unite pentru a redeschide canalul. Ne consultăm cu partenerii noștri egipteni pentru a oferi ajutorul potrivit”, a declarat pentru CNN un oficial al Casei Albe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel