Argeş: Casa de Cultură din comuna Bascov a fost închisă de ISU şi amendată cu 100.000 de lei

Casa de Cultură din comuna Bascov a fost închisă, instituţiei fiindu-i aplicată şi o amendă de 100.000 de lei, din cauza încălcării grave a prevederilor legale privind securitatea la incendiu, au anunţat, joi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

'În baza planului de măsuri privind controalele de prevenire a situaţiilor de urgenţă la obiective cu afluenţă de persoane, în data de 17.11.2015 s-a executat control la Casa de Cultură Bascov, în urma căruia a fost depistată o încălcare gravă a cerinţei de securitate la incendiu, situaţie care a generat aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării, instituţia în cauză fiind sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 100 000 de lei. (...) Aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării a fost posibilă în momentul de faţă, ca urmare a creării cadrului legislativ (...), unde sunt prevăzute clar situaţiile în care se poate dispune aplicarea acestei măsuri', se arată într-un comunicat al ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, instituţia îşi desfăşura activitatea fără autorizaţia de securitate la incendiu de la punerea sa în funcţiune, în anul 2012.

'Mai mult decât atât, de la punerea în funcţiune a clădirii şi până în prezent, aceasta a fost controlată anual, ultimul control fiind executat în data de 04-05-2015, şi de fiecare dată s-a acordat asistenţă tehnică, dar a fost şi sancţionată contravenţional pentru neregulile identificate', se mai precizează în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel