Arestat după ce a lansat o dronă deasupra Parlamentului

Un turist francez a fost arestat după ce a lansat o dronă deasupra Parlamentului din Myanmar, o infracţiune care se pedepseşte cu trei ani de închisoare în această ţară condusă mult timp de o juntă militară, informează AFP.

Bărbatul a fost pus sub acuzare în baza legii privind activităţile de import-export, în condiţiile în care nu a declarat drona la sosirea în această ţară, a explicat luni pentru AFP Min Tin, din cadrul poliţiei din Myanmar. 'Un francez aflat în trecere prin Myanmar a fost arestat joi, 7 februarie, pentru că a lansat o dronă deasupra Parlamentului din Naypyidaw, ceea ce este interzis', a confirmat un oficial al Ambasadei Franţei. 

Autoritățile sunt neînduplecate 

             

Ambasada a declarat că este în contact cu autorităţile locale pentru a încerca să-l elibereze pe bărbat, însă acesta se afla în continuare în detenţie luni în capitala administrativă Naypyidaw. La sfârşitul anului 2017, doi jurnalişti, unul din Malaezia şi altul din Singapore, care lucrau pentru o televiziune din Turcia, au fost condamnaţi la două luni de închisoare în Myanmar pentru că au lansat o dronă deasupra Parlamentului.

VEZI ȘI:

Renault, mișcare neașteptată

Aung San Suu Kyi, laureata Nobel pentru pace, cetățenie retrasă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel