ARES deschide Fibroid Center, primul centru din România dedicat exclusiv embolizării fibromului uterin

Soluții personalizate pentru pacientele din România care suferă de fibrom uterin, cea mai răspândită tumoră benignă ginecologică. Cu o experiență de peste 10 ani în managementul fibromului uterin, ARES lansează singurul centru din țară dedicat acestui tip de tratament.

Fibroid Center reunește o echipă de medici ginecologi și radiologi, cu competență în radiologie intervențională și o experiență bogată în proceduri de embolizare. Din echipă fac parte dr. Mugur Grasu, dr. Rareș Nechifor, dr. Radu Dumitru, dr. Mihai Toma și dr. Lucian Mărginean. Aceștia vor realiza intervenții de embolizare a fibromului uterin în centrele Fibroid Center din cadrul ARES, în București și Cluj-Napoca.

Fibroamele uterine sunt tumori benigne ce apar la nivelul peretelui uterin și pot provoca simptome care afectează serios viața pacientelor. Până la vârsta de 35 ani, aproximativ 40% dintre femei dezvoltă fibrom uterin, procentul crescând până la 70%, în rândul femeilor aflate în jurul vârstei de 50 de ani.

Fibroamele uterine pot provoca cicluri menstruale abundente, urinare frecventă sau durere la nivelul regiunii pelviene. Multor paciente le este recomandată intervenția chirurgicală care presupune, în anumite cazuri, extirparea parțială sau totală a uterului.

Procedura de embolizare a fibromului uterin este o alternativă la soluția chirurgicală și presupune oprirea fluxului sanguin care alimentează fibromul. Ca urmare acesta nu va mai sângera și va scădea în dimensiuni. Majoritatea pacientelor constată acest aspect aproape imediat.

Embolizarea fibromului uterin este o opțiune de tratament sigură ce conduce la o îmbunătățire substanțială a calității vieții și a controlului simptomelor, la pacientele ce suferă această intervenție, cu rate foarte reduse de complicații semnificative” explică dr. Mihai Toma, medic primar radiolog, membru al echipei Fibroid Center de la ARES.

În cadrul Fibroid Center, pacientele vor avea parte de consult ginecologic și second opinion pentru diagnosticul fibromului uterin, precum și de procedura de embolizare a fibromului uterin și consiliere personalizată, din partea personalului calificat ARES HELP. Datorită faptului că Fibroid Center este un centru dedicat embolizării fibromului uterin, accesul pacientelor la procedura de embolizare este rapid și sigur.

”Acest centru este primul de felul său din România, dedicat tratării minim invazive a fibromului uterin, ce minimizează disconfortul și asigură o recuperare rapidă. Fibromul uterin este o afecțiune cu care femeile se confrunta frecvent. Era nevoie de un centru de excelență dedicat, care combină tehnologia de ultimă oră și ospitalitatea, cu experiența vasta a unei echipe de profesioniști. Echipa noastră de radiologi intervenționiști si medici ginecologi oferă o variantă de tratament minim invaziv sigură și eficientă” a declarat dr. Mihai Toma, medic primar radiolog în cadrul Fibroid Center, ARES.

”După zece ani de experiență în tratamentul și gestionarea cazurilor de fibrom uterin, știm că în rândul pacientelor nevoia de informare și soluții terapeutice minim-invazive, care păstrează integritatea uterului, este imensă. De aceea, lansăm Fibroid Center, singurul centru dedicat informării, diagnosticului și tratamentului prin embolizare a acestei afecțiuni. Ne dorim ca un număr cât mai mare de femei din România să aibă acces la această procedură sigură și eficientă” a declarat dr. Oren Iancovici, directorul medical și fondatorul ARES.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naționale și internaționale.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy