Arafat, DEZVĂLUIRE în premieră. Părinții i-au ASCUNS ASTA. "ȚEAPĂ". Cum a ajuns în România

Raed Arafat și-a spus întreaga poveste în direct. Iată cum a ajuns în România, care a fost prima impresie și de ce a decis să rămână. 

Raed Arafat s-a îndrăgostit iremediabil de medicină încă de mic, de la 13 ani, iar după ce a intrat în sala de operații a știut că asta vrea să facă toată viața. Așa a și fost, iar el și-a luat inima în dinți și și-a urmat visul, în ciuda faptului că i-a supărat pe părinți. 

Citește și: De ce NU s-a căsătorit Raed Arafat. A RUPT tăcerea. Motivul incredibil! "E foarte GREU"

Prima impresie la venirea în România

A venit în România în 1981, pe când avea doar 16 ani și jumătate, iar prima amintire pe care o are este o „țeapă” cu un taximetrist care i-a cerut 50 de dolari pentru o cursă care făcea 50 de lei la vremea aceea.

„Era un șoc, nu era ceva obișnuit pentru mine, era cu totul diferit, dar nu neapărat în sensul negativ. Încet-încet începi să te obișnuiești, sunt oameni foarte ok, reguli foarte ciudate impuse de regimul de atunci, dar dorința de a face Medicina era mult mai puternică decât orice altă problemă”, a spus Raed Arafat, în direct la Digi24. 

Cum a ales România

După ce a depus cerere în mai multe locuri pentru a studia, România a fost prima țară care i-a răspuns solicitării. Inițial, cererea aprobată în România a fost pentru Politehnică, dar odată ajuns în țară, și-a schimbat opțiunea pentru Medicină. Raed Arafat a decis să facă Medicina, contra voinței tatălui său, dar la susținerea mamei. După doi ani în România, el a avut parte de o surpriză de proporții, aceea că ar fi avut ocazia să studieze în Statele Unite ale Americii, însă părinții i-au ascuns acest lucru.

„Nu era voința tatălui meu să fac Medicină. Eu am mers contra voinței lui, dar a fost o intenție pe care am avut-o de la 14 ani aproape. Medicina era pentru mine scopul și țelul vieții. Acum nu regret, dar atunci, când am aflat (n.r. că fusese acceptat la studii în SUA), fiind regimul care era, da, era pentru mine un regret, uite, eram acceptat la Philadelphia și nu mi s-a zis, în ideea că o să mă întorc acasă. Ei, uite, că nici în Philadelphia n-am mers, dar nici din România n-am plecat, am rămas și nu m-am întors acasă și mi-am ales altă casă”, a completat el. 

Citește și: Arafat, poveste amuzantă. Cum l-a dat de GOL câinele său. "L-am PRINS făcând ASTA"

Se simte român. „Mă bucur că am rămas în România”

Chiar dacă au fost nenumărate momente în care a fost dezamăgit și tentat să plece din România, inclusiv când era student, Raed Arafat susține cu fermitate că se simte un român adevărat. 

„Clar. După atâta timp, adică am stat mai mult aici decât am stat la Nablus. Este clar că aici este casa și aici mă simt acasă. Erau momente când am zis: gata, nu mai e nimic de făcut. Dar după asta, mai trec două zile, trei zile și trece ideea, rămâi aici, continui. Eu mă bucur că totuși am stat și în fiecare zi mai facem câte un pas mic, cu toate dificultățile care sunt, în dezvoltarea sistemului de urgențe, ceea ce este un lucru bun.

Oamenii care trăiesc în România nu sesizează viteza cu care se schimbă țara, per ansamblu, în bine. Cei care trăiesc în interior nu observă acest lucru ușor. Sunt lucruri pe care le observă cineva care pleacă, vine o dată pe an, o dată la doi ani și observă schimbările și schimbările sunt foarte importante”, a mai spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel