Arabii israelieni sunt gata să intre în coaliția anti-Netanyahu. Mișcarea surprinzătoare a partidului Raam

Facebook - Beniamin Netanyahu / Arabii israelieni sunt gata să intre în coaliția anti-Netanyahu
Facebook - Beniamin Netanyahu / Arabii israelieni sunt gata să intre în coaliția anti-Netanyahu

Partidul arab israelian Naam este pregătit să intre în coaliția care ar putea pune capăt celor 12 ani de conducere a premierului Beniamin Netanyahu. 

Partidul arab israelian Raam condus de islamistul Mansour Abbas a oficializat miercuri seară oficializat sprijinul său pentru proiect de coaliţie anti-Netanyahu, eliminând astfel unul din ultimele obstacole în calea formării unui guvern în Israel, relatează Agerpres, citând AFP.

Mansour Abbas a "semnat acordul de coaliţie pentru a forma un guvern de uniune", a făcut cunoscut într-un comunicat biroul liderului opoziţiei Yair Lapid, care are termen până la orele 23.59 (20.59 GMT) să atragă voturi de la formaţiunile de dreapta pentru a-l anunţa pe preşedintele ţării că are suficient sprijin pentru a forma viitorul guvern. 

Se sfârșește epoca Netanyahu?

Adversarii prim-ministrului Benjamin Netanyahu au reușit până astăzi, la începutul lunii iunie, să formeze o coaliție pentru învestirea unui nou guvern care ar pune capăt guvernării de 12 ani a actualului prim-ministru - cea mai lungă din istoria Israelului.

Liderul opoziţiei din Israel, Yair Lapid, s-a apropiat miercuri de debarcarea prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi de formarea unui nou guvern după ce a fost de acord cu condiţiile puse de mai multe partide, inclusiv unul condus de ministrul apărării, Benny Gantz, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Aflat în funcţie de 12 ani, Netanyahu a fost adesea o figură polarizantă în ţară şi în străinătate. Încheierea mandatului său ar putea duce la suspendarea frământărilor politice interne, dar schimbările majore în politica externă a Israelului, aliat fidel al SUA, par mai puţin probabile.

Vezi și: Epoca Netanyahu poate lua sfârșit. Liderul opoziției din Israel va anunța formarea unui nou Guvern

Un nou președinte în Israel

Isaac Herzog, președintele Agenției Evreiești, va fi al 11-lea președinte al statului Israel, după ce a primit 87 de voturi de la MK în cadrul unui vot secret, în plenul Knesset. Adversara lui Herzog, educatoarea câștigătoare a Premiului Israel, Miriam Peretz, a primit 27 de voturi și trei deputați s-au abținut. Dacă ar fi fost aleasă, Peretz ar fi devenit prima femeie președintă a Israelului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel