Anul nou thailandez a fost sărbătorit cu restricții și fără ritualurile specifice

Pixabay
Pixabay

Noul An thailandez este sărbătorit într-un mod atipic în acest an, din cauza pandemiei de COVID-19. Străzile și piețele au fost goale. 

Anul Nou thailandez, Songkran, a început în mod oficial marţi, însă fără obişnuitele bătăi cu apă, care au fost interzise din cauza unei recrudescenţe a infectărilor cu coronavirus, informează Agerpres.

"Sperăm că veţi respecta recomandările Ministerului Sănătăţii, care nu vă vor proteja doar pe voi, ci şi pe membrii familiei voastre şi societatea în ansamblu", a declarat, marţi, premierul Prayuth Chan-ocha într-o alocuţiune televizată.

Multe străzi şi zone din Bangkok, precum bulevardul Khaosan, care sunt de obicei scena unor lupte tumultoase cu apă, erau pustii marţi din cauza interzicerii manifestării şi a adunărilor mari în spaţiile publice.

Aproximativ 1000 de cazuri zilnic


Restricţiile au fost impuse în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Aproximativ 1.000 de cazuri sunt raportate zilnic. Autorităţile au semnalat, marţi, 965 de noi cazuri.

Thailanda, cu o populaţie de aproximativ 70 de milioane de locuitori, a înregistrat un număr total de 34.575 de infecţii cu noul coronavirus şi 97 de decese.

Călătoriile sunt încă permise


Pub-urile şi locurile despre care se ştie că au fost vizitate de persoane care au contractat coronavirusul au primit ordin să închidă, dar călătoriile sunt încă permise.

Autorităţile şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o eventuală creştere a numărului de cazuri în timpul Festivalului de Apă Songkran, deoarece se aşteaptă ca mulţi cetăţeni să călătorească în provincie pentru a-şi vizita prietenii şi familia în timpul vacanţei de o săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel