Antichități ascunse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Au găsit ascunzătoarea

Bogdan Bolojan / 04 iul 2018 / 19:04 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

 Sute de vase ce datează din epocile greco-romană, coptă şi islamică au fost descoperite într-o ascunzătoare amenajată "foarte probabil" în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în interiorul unui muzeu din Alexandria, a anunţat miercuri ministrul Antichităţilor din Egipt, citat de AFP. 

Antichităţile au fost descoperite "în urma unor lucrări de restaurare" realizate în grădina interioară a muzeului greco-roman din Alexandria, un oraş din nordul Egiptului, a precizat ministrul egiptean într-un comunicat. 

"Acestea au fost foarte probabil ascunse de arheologul britanic Alan Rowe şi de angajaţii muzeului în grădina muzeului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, între 1939 şi 1945", a declarat Ayman Ashmawi, directorul Departamentului de Antichităţi egiptene. 

Obiectele au fost ascunse pentru "a fi protejate de furturi şi de bombardamentele repetate din timpul războiului". 

Ce conține colecția 

Antichităţile au fost ascunse "cu rapiditate" şi nu au fost repertorizate pe lista muzeului, a precizat acelaşi comunicat. 

"Ascunzătoarea conţine o colecţie de vase de mărimi şi forme diferite", a dezvăluit Nadia Khadre, directorul departamentului central de antichităţi egiptene şi greco-romane. 

Printre ele se află urne funerare, denumite "Hidari", în care era depusă cenuşa persoanelor decedate şi incinerate în Antichitate. 

Recipiente, vase, platouri şi obiecte de veselă datând din erele greco-romană şi bizantină au fost de asemenea descoperite în această ascunzătoare


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22