Antibioticele la sugari duc la un risc crescut de alergii

Antibioticele folosite la copii, în primele șase luni de la naștere, pot duce la un risc crescut de dezvoltare a unor alergii. Un nou studiu a fost dat publicității. 

Antibioticele prescrise în mod obișnuit la bebeluși pot duce la un risc crescut de dezvoltare a unor alergii mai târziu în copilărie, scriu jurnaliștii de la CNN. Acest lucru ar fi posibil din cauză că medicamentele pot afecta bacteriile intestinale ale unui sugar, potrivit unui nou document de cercetare.

Cercetarea a fost publicată vineri în jurnalul medical JAMA Pediatrics. S-a constatat că sugarii cărora li s-au administrat antibiotice - penicilină, cefalosporină, sulfonamidă sau macrolidă - aveau o șansă mai mare de a dezvolta alergii precum alergii alimentare, astm sau dermatită.

În timp ce lucrarea a găsit o legătură între antibiotice și bolile alergice, este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina o relație cauzală, spun specialiștii.

Datele a sute de mii de copii, folosite la studiu

Cercetarea a implicat analiza înregistrărilor medicale ale 798.426 de copii care au fost beneficiari în cadrul programului de îngrijire a sănătății TRICARE al Departamentului Apărării și născuti între 2001 și 2013.

Cercetătorii au examinat copiilor cărora li s-a administrat rețete pentru penicilină, penicilină cu inhibitor de B-lactamază, cefalosporină, sulfonamidă sau macrolidă în primele șase luni de viață.

Cercetătorii au examinat, de asemenea, copii care au fost diagnosticați ulterior cu o alergie, cum ar fi alergia alimentară, anafilaxia, astmul, dermatita atopică, rinita alergică, conjunctivita alergică sau dermatita de contact.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel