Antena3: Notele informative semnate de ”Petrov”

Traian Băsescu este acuzat că a semnat note informative către Securitate cu numele ”Petrov”. 

Antena 3 a prezentat acte și informații în dosarul CNSAS. 

Informațiile de la CNSAS, prezentate de Antena 3, arată că din 1972, Traian Băsescu a urmat cursurile Institului de Marină Civilă Constanța, obiectiv supravegheat de linie de securitate de Secția Port a Inspectoratului Județean de Secruritate Constanța. Potrivit CNSAS, documentele identificate atestă că, din același an, Traian Băsescu a fost folosit, în calitate de sursă, cu nume conspirativ ”Petrov”, de Cpt. Despinoiu Nicolae, direct sau prin intermediul rezidentului ”Laurențiu”. În 1973, s-a format, în Ministerul Apărării Naționale, Institutul de Marină ”Mircea cel Bătrân”, prin unificarea Institutului de Marină de la Constanța cu Școala Militară de Ofițeri Activi de Marină, obiectiv de asemenea supravegheat pe linie de Securitate de ofișerii de la contrainformații militare ai Serviciului CI al Comandamentului Marinei Militare, din structura Direcției a IV-a a Securității. Atunci, dosarul personal al lui Traian Băsescu a fost identificat, potrivit CNSAS, în evidențele Serviciului CI al Comandamentului Marinei Militare, cu numărul 3990, la 29.11.1973, arată documentul sursei citate prezentat de Antena 3. De atunci, Traian Băsescu a intrat în legătură directă cu lt.col. Tudor Gheorghe, ofițer de contrainformații la Institutul de Marină ”Mircea cel Bătrân”, continuând sub numele conspirativ ”Petrov”. 

În 1988, ca reprezentant al IEFM Navrom Constanța în portul Anvers, la prima venire în țară, în iulie 1988, potrivit documentului CNSAS, Traian Băsescu a luat legătura cu organele de securitate, sesizând aspecte de interes operativ, în baza unei instruiri prealabile, fiind folosit ca persoană de sprijin, cu numele Traian, Traian B. sau B. Traian.  

CNSAS precizează că  numărul dosarului personal 3990, consemnat în registre în dreptul lui Traian Băsescu, se regăsește și pe notele informative olografe ale sursei Petrov, din 5.05.1975.


Ce scria Petrov în notele informative

 

În notele conspirative semnate de ”Petrov” sunt acuzații de ”lipsă se maturiate” la adresa unui elev, despre care spune că a ajuns la Institutul de Marină doar din dorința de a pleca din Iași, să fie departe de familie, dar și pentru că-i dădea posibilitatea avantajelor materiale într-un timp scurt. De asemenea, ”Petrov” mai scria că tânărul elev nu sta la NAVROM nici până la terminarea institutului. De asemenea, scria despre relațiile cu femei ale respectivului elev. Aceasta este doar o notă care arată caracterul personal al informărilor. 

Într-o altă nota, Petrov scria despre un elev că face parte din categoria celor avari, după bani, mergând până la mercantilism, că refuză să acorde ajutor colegilor dacă nu obține avantaje în schimb. Iar nota continuă în acest stil, fiind scrise discuțiile chiar și cu verișoara elevului. 

Iată notele informative prezentate la Antena 3: 

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel